”Tigrii” cedează într-un final pe muchie de cuţit BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

”Tigrii” cedează într-un final pe muchie de cuţit

BC Mureş porneşte cu stângul seria deplasărilor

Echipa masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureş a suferit pentru prima dată în această ediţie a Ligii Naţionale a doua înfrângere consecutivă. Mureşenii au pierdut miercuri seara partida din etapa a XX-a cu 74-67 (16-15, 23-13, 12-20, 23-19), în deplasare la Steaua CSM Eximbank Bucureşti. Gazdele au început mai bine partida, cu un 7-0 în două minute şi jumătate. Martinic a reuşit o primă aruncare de la distanţă, iar în partea a doua a primului sfert mureşenii au egalat la 10, după care au trecut în avantaj, la 13-10 şi 15-13. Reuşita de trei puncte a lui Pavkovic a stabilit scorul primei părţi la 16-15 pentru Steaua. În sfertul secund, 5 puncte ale lui Peciukas readuc BC Mureş în avantaj, dar bucureştenii revin şi se desprind la 7 puncte şi până la pauza mare diferenţa creşte la peste 10 puncte, în special prin triplele lui Bosnjak şi Njakundi. Steaua a înscris în această parte de 10 ori de la distanţă, în timp ce pivotul Mladenovic nu a reuşit nici un punct.

Reveniri şi căderi, final tensionat

BC Mureş începe bine repriza a doua, cu o apărare mult mai bine pusă la punct şi recuperează handicapul. Tripla lui Jelenic, urmată de două coşuri ale lui Ivanovici, a doua de trei puncte, face un run de 8-0 pentru “tigrii” în patru minute. Acesta este oprit de Stănescu, dar o nouă triplă al lui Peciukas apropie BC Mureş la doar două puncte. Mladenovic înscrie primele sale puncte abia în minutul 26. Sfertul s-a încheiat cu o aruncare de la distanţă a lui Ivanovici care a ieşit din inel şi handicapul de trei puncte rămas era recuperabil în ultimul sfert. Acesta a fost început din nou cu un 7-0 pentru gazde şi diferenţa de 10 puncte a fost refăcută. Martinic şi Jelenic o reduc la jumătate, după care mureşenii se apropie din nou la trei puncte la intrarea în ultima jumătate a sfertului patru. Două libere transformate de Ivanovic aduc tigrii la un singur punct. Jucan ratează alte două libere şi şansa de a trece la conducere, după care Martinic reuşeşte o triplă şi echipa conduce cu două puncte. Gallimore răspunde la intrarea în ultimul minut şi scorul devine 67-66. Stănescu a comis a cincea greşeală personală, dar Ivanovici reuşeşte doar egalarea de la libere. Pavkovic marchează şi el doar o liberă, dar Jelenic ratează o aruncare de la mare distanţă şi şansa victoriei. Pavkovic ajunge şi el la libere, le transformă pe amândouă şi “tigrii” aveau nevoie de o aruncare de trei puncte. Nu este sancţionat un fault la Peciukas, Jelenic protestează, primeşte două faulturi tehnice, este eliminat din joc şi BC Mureş pierde orice şansă de a mai întoarce rezultatul. Pavkovici înscrie toate cele patru libere şi partida se încheie cu un imprevizibil în ultimele secunde 74-67. BC Mureş suferă a şaptea înfrângere, rămâne pe locul V şi mai au alte două deplasări până la primul joc pe teren propriu. Vineri vor avea un joc mult mai uşor, la Chiajna, partidă care se dispută de la ora 16, iar peste o săptămână unul foarte greu, la CSM Oradea.

Au înscris:

Steaua: Pavkovic 25 (5×3), Nyakundi 12 (2), Durasovic 11 (3), Stanescu 9, Bosnjak 5 (1), Gallimore 5 (1), Sánta 4, Magnano 3 (1)

BC Mures: Ivanovic 19 (2), Martinic 16 (4), Jelenic 14 (2), Peciukas 8 (2), Brown 4, Mladenovic 4, Jucan 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE