“Una din stațiile de pe noua linie de metrou din București va purta numele OARBA DE MUREȘ” Mica publicitate
  • Publicitate
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

“Una din stațiile de pe noua linie de metrou din București va purta numele OARBA DE MUREȘ”

Ciprian Dobre: “Una din stațiile de pe noua linie de metroudin București va purta numele OARBA DE MUREȘ”

COMUNICAT DE PRESĂ

În luna septembrie, când se împlinesc  70 de ani de la bătălia de la Oarba de Mureș, Consiliul Județean Mureș va organiza, în parteneriat cu Academia Română,  un eveniment de comemorare a celui mai tragic moment din istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în care și-au pierdut viața peste 11.000 de ostași români. De asemenea, echipa Consiliului Județean Mureș întreprinde, în această perioadă, demersurile pentru ca una din stațiile de pe noua linie a metroului din Capitală să poarte numele OARBA DE MUREȘ.

Anunțul a fost făcut de Președintele Consiliului Județean, Ciprian Dobre, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Corpului 6 Armată “Horea, Cloșca și Crișan”.

Anul 1994 a marcat debutul procesului de reformă a Armatei României, odată cu aderarea ţării noastre la programul Parteneriatului pentru Pace. Tot în 1994, după 33 de ani de existență a Diviziei 6 Tancuri, aceasta se transformă în Corpul 6 Armată “Horea, Cloșca și Crișan”.

Prezent la evenimentul aniversar, Președintele Consiliului Județean Mureș a remarcat că, prin misiunile îndeplinite în ţară şi în teatrele de operaţii, militarii români îşi fac datoria în acord cu valorile unui sistem democratic, fiind un exemplu printre forţele militare ale lumii.

“Armata noastră este instituția în care românii au cea mai mare încredere. Este rezultatul muncii militarilor români, care de 25 de ani asigură și în județul Mureș liniștea și stabilitatea zonei. Le mulțumesc rezerviștilor și cadrelor active pentru devotament și profesionalism. Le mulțumesc pentru că veghează la respectarea articolului 1 din Constituție, care definește România ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, a declarat Ciprian Dobre.

 

Biroul de presă

Consiliul Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE