Ciprian Dobre îi propune violonistului Alexandru Tomescu un parteneriat pe termen lung Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Ciprian Dobre îi propune violonistului Alexandru Tomescu un parteneriat pe termen lung

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Județean Mureș, în cadrul căreia Ciprian Dobre i-a propus o colaborare constantă și pe termen lung cu Filarmonica de Stat din Tîrgu Mureș. Într-o primă etapă, colaborarea se va materializa prin prezența cunoscutului violonist în viitoarea stagiune a Filarmonicii de Stat, propunere primită cu bucurie de Alexandru Tomescu, urmând ca, în perioada următoare, să fie stabilte detaliile concrete ale acestui proiect.

“Consiliul Județean încearcă să aducă în județul Mureș marile valori ale artei românești, în toate formele ei de manifestare. Iată că, în numai câteva zile, am reușit să ne întâlnim cu două valori incontestabile ale culturii românești. Dialogurile cu Ion Caramitru și Alexandru Tomescu au reușit să stabilească detaliile unor colaborări care aduc județul Mureș în atenția iubitorilor de cultură din întreaga țară. Prin Gala UNITER și concertele Tomescu, Palatul Culturii va fi mai bogat, iar mureșenii se vor bucura de evenimente culturale de excepție”, a declarat Ciprian Dobre.

Alexandru Tomescu, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale, a susținut sute de concerte, în zeci de țări ale lumii. Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi una din cele mai bine conservate viori Stradivarius.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE