Home / FC Municipal / ASA s-a impus la Craiova cu un gol al lui Hora. FOTO

ASA s-a impus la Craiova cu un gol al lui Hora. FOTO

Distribuie

Foto: Florin Ceauşu

În prima partidă oficială a anului, în etapa a XVII-a a ligii secunde de fotbal, ASA Târgu-Mureş a reuşit o preţioasă victorie în deplasare, învingând liderul CS U Craiova cu scorul de 2-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 27, prin Kitanovski, iar roş-albaştrii au întors rezultatul în partea a doua a întâlnirii, prin reuşitele lui Tomozei (min. 54) şi Hora (min. 66). Prima repriză a fost relativ echilibrată, cu un uşor avantaj al oltenilor, care au şi reuşit să deschidă scorul. Golul a fost reuşit în urma unei lovituri de la colţul terenului executată de Ferfelea, deviată de Tomic până la Kitanovski, care a reluat cu capul din interiorul careului mic. Până la gol mureşenii au avut şi ei câteva lovituri libere, dar nu au reuşit să pună în real pericol poarta gazdelor, în timp de Botoşer s-a întrebuinţat serios înaintea pauzei ca echipa sa să nu intre la vestiare cu un dezarmant 0-2. Un prim şut mai periculos al lui Ndoye din finalul reprizei anunţa parcă schimbarea ce avea să urmeze după pauză.

S-au trezit! Mai decişi, mai motivaţi 

La reluare, după ce Botoşer a ieşit foarte bine în întâmpinare în faţa lui Curelea, mureşenii au tras semnalul de alarmă cu două faze periculoase la poarta lui Brac. Semnalul a fost transformat foarte curând în golul egalizator, la o centrarea a lui Szilagyi, reluată imparabil de Tomozei. Mureşenii prind parcă aripi după acest gol şi îşi înghesuie adversara în propria jumătate. Această superioritate este materializată în minutul 66, la o recuparere a lui Voiculeţ. Şutul acestuia a fost respins lateral, dar venit în viteză, Hora a îndeplinit o formalitate. Odată ajunşi la conducere, mureşenii şi-au impus propria tactică, determinându-i pe craioveni să joace după partitura lor. Până la final Botoşer s-a opus egalării, la un atac al lui Curelea, a avut şansă la şutul lui Valskis, dar mureşenii au fost la un pas de 3-1 în minutele de prelungire. Pornită cu intenţia de a face un joc bun, ASA se întoarce cu trei puncte care pot cântări enorm în balanţă în lupta pentru promovare. În urma acestei victorii a urcat pe locul 3 al clasamentului, cu 25 de puncte, la 3 de CSM Râmnicu Vâlcea şi CSU Craiova, ambele cu câte 28 de puncte, dar în clasamentul play-off-ului s-a distanțează la 5 puncte de craioveni. În Bănie au putut juca hora bucuriei pentru reuşita lui Hora, dar drumul până la promovare e lung. În etapa următoare va întâlni pe teren propriu Minerul Motru, sâmbătă, 8 martie, de la ora 18.

 ”Intenţia noastră era în primul rând de face un joc bun. Dacă obţineam un egal era şi mai bine, iar victoria este cu atât mai preţioasă. Am întâlnit o echipă bună şi cu siguranţă o vom reîntâlni în play-off. A fost un meci bun, între cele mai valoroase echipe ale seriei, care îşi doresc să ajungă în Liga I. Craiova a dominat în prima repriză, iar noi am am arătat altceva în a doua, ca joc, ca determinare şi consider că am meritat victoria. Cred că am câştigat datorită valorii şi experienţei jucătorilor”, au fost cuvintele antrenorului Ioan Ovidiu Sabău.

Declaraţia lui Ousmane Ndoye a reflectat cu adevărat diferenţa între cele două reprize. „În prima parte nu am avut posesia, dar la pauză ne-am dat seama că trebuie să ne trezim. Am făcut-o şi am jucat altceva”, a spus senegalezul.

Au evoluat formaţiile: CSU: Brac- Kitanovski, Tomic, Fl. Pătraşcu, Vătăjelu, Precup, Cr. Ganea, Ferfelea, Valskis, Sin (’68 Pleşan), Curelea
ASA: Botoşer- Tomozei, Gugu, Sepsi, Szilagyi, Ndoye, Onicaş, Buhăescu, Voiculeţ (’72 Huiban), Bumba, Hora

[zizigallery id=1112]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.