FOTO: Rotarienii, bal reuşit pentru savatorii de vieţi Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 757 Vizualizări

FOTO: Rotarienii, bal reuşit pentru savatorii de vieţi

Rotarieni din peste 18 cluburi au participat vineri, 28 februarie, la balul de caritate organizat de Clubul Rotary din Târgu-Mureş la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş, cu scopul strângerii de fonduri pentru un proiect iniţiat şi dezvoltat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) „Horea” al judeţului Mureş.

Felicitaţi de Fundaţia Rotary International

Balul a fost deschis oficial de Marian Mocan, Guvernator al Districtului Rotary International 2241 România şi Republica Moldova pentru 2013-2014, care i-a felicitat pe rotarienii din Mureş pentru activitate. „Vreau să felicit Clubul Rotary Târgu-Mureş care organizează primul bal după foarte mulţi ani de la înfiinţare, după multe proiecte realizate, după mulţi bani donaţi la District şi mai ales la Rotary International, într-o locaţie deosebită, cu invitaţi speciali. Viitorul preşedinte va avea o misiune foarte grea, să egaleze ceea ce aţi făcut astăzi. Vreau să apreciez foarte mult faptul că un membru al Clubului Rotary Târgu-Mureş, colegul şi prietenul meu Mircea Solovăstru, a fost nominalizat în acest an ca şi Guvernator al Districtului între 2016-2017. Asta înseamnă că el are un merit, dar şi clubul în care s-a format şi a crescut are de asemenea un merit şi rog cluburile din Mureş să fie alături de Mircea Solovăstru în cazul în care va fi guvernator, pentru a avea un an foarte bun”, a precizat Marian Mocan, care a înmânat preşedintelui Rotary Club Târgu-Mureş o scrisoare oficială de mulţumire din partea Fundaţiei Rotary International. „În anul 2012-2013, Clubul Rotary din Târgu-Mureş a fost cel mai activ contribuabil la Fundaţia Rotary International, la fel cum a fost şi în anul rotarian 2011-2012”, a subliniat Marian Mocan.

Fonduri pentru salvatorii de vieţi

Preşedintele Rotary Club Târgu-Mureş pentru anul rotarian 2013-2014, Cristian Boeriu, a arătat că fondurile colectate la bal vor fi utilizate pentru renovarea şi reutilarea Centrului Naţional de Formare de Formatori de Paramedici din cadrul ISU „Horea” al judeţului Mureş. „Balul este organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru pompierii mureşeni, pentru salvatorii de vieţi, cei care sunt alături de noi şi ne veghează în fiecare moment, primii care se aruncă în foc şi nu numai, tocmai pentru a ne simţi noi mai siguri. Proiectul se referă mai precis la renovarea şi reutilarea Centrului Naţional de Formare de Formatori de Paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, un centru care şi-a început activitatea în urmă cu opt ani, prin care au trecut un număr de peste 1.500 de actuali paramedici, pe care îi vedeţi activând pe ambulanţele SMURD de prim ajutor din toată ţara. Centrul a fost realizat prin stăruinţa prietenului nostru rotarian, membru al Clubului Rotary, domnul doctor Raed Arafat”, a afirmat Cristian Boeriu.

Cel mai activ club din District

Totodată, Cristian Boeriu a scos în evidenţă rezultatele excelente înregistrate în ultimii ani de rotarienii din Târgu-Mureş. „În cadrul Clubului Rotary Târgu-Mureş avem 18 deţinători ai distincţiei Paul Harris, cea mai înaltă distincţie Rotary. Un motiv de mândrie pentru clubul nostru este acela că în anii 2012 şi 2013 Clubul Rotary din Târgu-Mureş a fost nominalizat de către Rotary International şi Districtul 2241 ca cel mai activ club din District. Doresc să aduc mulţumirile clubului nostru oficialităţilor locale care au fost alături de noi în organizarea acestui eveniment”, a precizat actualul preşedinte al Rotary Club Târgu-Mureş. „Cauza nobilă pe care ne-am propus-o în această seară a adus alături de noi peste 18 cluburi Rotary din ţară şi le mulţumesc pentru acest lucru. Adresez cele mai calde urări de sănătate membrilor Comitetului Districtual 2241, preşedinţilor de club prezenţi alături de noi şi membrilor celor 18 cluburi prezente. De asemenea, adresez mulţumiri membrilor Rotary Club Târgu-Mureş pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, precum şi celorlalte cluburi din Târgu-Mureş, preşedinţilor acestor cluburi, domnul doctor Daniel Porav de la Clubul Rotary Maris şi domnul Bakos Levete de la Clubul Rotary Teka din Târgu-Mureş”, a completat Cristian Boeriu.

„Să facem bine şi pentru cei care fac bine”

La eveniment a onorat cu prezenţa şi fondatorul SMURD în România, secretarul de stat Raed Arafat, care a subliniat importanţa Centrului de formare de la Târgu-Mureş. „Instituţia pompierilor este una care oriunde am merge în lume, am vedea că are cel mai înalt grad de respect al populaţiei. De ce? Pentru că se ştie că atunci când oamenii fug de la pericol, pompierii merg către pericol. Pentru ca pompierii să îşi facă treaba cât mai bine trebuie să se pregătească, să se formeze, să ştie ce au de făcut şi să fie la înălţime. În România, am început să înfiinţăm Centrele de pregătire ale pompierilor încă din 2005, printr-un grant obţinut de Ambasada SUA la o masă de mic dejun unde am explicat ce înseamnă să facem centre de pregătire pentru paramedici şi într-adevăr centrul de la Târgu-Mureş a făcut foarte mult pentru România pentru că e un centrul naţional de formare a celor care pregătesc personalul paramedical pentru România şi acest centru are nevoie într-adevăr să fie dezvoltat mai departe şi adus la zi”, a menţionat Raed Arafat. „Implicarea Clubului Rotary este de mare importanţă pentru că Rotary împărtăşeşte ceva cu pompierii. Face bine întotdeauna. Şi să facem bine şi pentru cei care fac bine este foarte important. Sper să vedem astfel de proiecte şi în viitor, pentru astfel de instituţii care pot într-adevăr să facă ceva mai mult pentru comunitate. Acest proiect va fi de mare importanţă nu numai pentru Târgu-Mureş, ci şi pentru România”, a adăugat fondatorul SMURD în România.

Rotary, organizaţie care serveşte comunitatea

De la eveniment nu putea lipsi Mircea Solovăstru, membru al Clubului Rotary din Târgu-Mureş, guvernator nominalizat al Districtului Rotary International 2241 România şi Republica Moldova pentru anul rotarian 2016-2017, care şi-a felicitat colegii pentru iniţiativa de a ajuta pompierii mureşeni. “Sunt convins că ceea ce s-a spus aici va deveni realitate în scurt timp. Târgumureşenii, mureşenii… comunitatea noastră este principalul beneficiar al sprijinului dumneavoastră. Rotary dovedeşte din nou că este o organizaţie care serveşte comunitatea. Felicitări echipei Rotary Târgu-Mureş, felicitări prietenului meu Cristi Boeriu”, a declarat Mircea Solovăstru,

Model pentru alte ţări

Inspectorul şef al ISU „Horea” al judeţului Mureş, col. Dorin Oltean, a făcut o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă SMURD atât pe plan naţional, cât şi în străinătate. „Activităţile noastre au depăşit graniţele României, numai în anul 2013 la Inspectoratul nostru au fost prezente delegaţii din peste 20 de ţări pentru a vedea pe viu cum funcţionează acest serviciu”, a arătat col. Dorin Oltean. „Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă. Aici au învăţat toţi cei care lucrează în momentul de faţă în România ca paramedici. Ei sunt de fapt eroii”, a mai spus col. Dorin Oltean, referindu-se la Centrul Naţional de Formare de Formatori de Paramedici de la Târgu-Mureş.

[zizigallery id=1115]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE