Home / Sanatate / Horaţiu Suciu, ofertă de continuitate cu Spitalul „Marie Curie”

Horaţiu Suciu, ofertă de continuitate cu Spitalul „Marie Curie”

Distribuie

Conf. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu-Mureş, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti o ofertă de colaborare pentru asigurarea continuităţii intervenţiilor, în condiţiile în care acesta nu este de acord cu faptul că echipele de medici vin şi operează la Târgu-Mureş o dată la două luni.

„E un început bun, dar mă deranjează aspectul discontinuu”

Conf. dr. Horaţiu Suciu a precizat că aşteaptă un răspuns ofertei de colaborare de la Marie Curie. „În urma rugăminţii personale pe care mi-a adresat-o ministrul Nicolăescu, am făcut o ofertă de colaborare scrisă managerului de la Marie Curie cu cifre, cu date, cu personal, o ofertă prin care ne-am pus la dispoziţia lor pentru a asigura continuitatea, pentru că o unitate care operează din când în când câteva cazuri, adică vin nişte echipe o dată la două luni, operează zece cazuri şi apoi pleacă, poate că nu este foarte bine. Evident, este un început. Faptul că vin periodic anumite echipe şi operează este bine. Mă deranjează aspectul discontinuu, adică faptul că nu putem asigura toate urgenţele şi sunt urgenţe care nu pot să aştepte două luni până vin unii sau alţii şi Târgu-Mureşul nu le poate prelua pe toate. În sensul continuităţii am depus această ofertă de colaborare la care aştept încă un răspuns. Din punct de vedere al colaborării cu Marie Curie, eu sunt deschis şi îmi doresc încă un centru, vom vedea dacă va fi Marie Curie sau altul, pentru că în Bucureşti sunt şi alte centre interesate de dezvoltare şi pe mine nu mă interesează neapărat numele acelui centru, ci să fie unul care poate să preia o parte din cazuri”, a declarat conf. dr. Horaţiu Suciu.

Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice

În acest an, Ministerul Sănătăţii şi-a propus dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Astfel, a inclus pentru prima dată în programele naţionale de sănătate, un program naţional de tratament prin chirurgie cardiovasculară pediatrică. Principalul obiectiv al acestui program îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu afecţiuni cardiovasculare şi reducerea incidenţei complicaţiilor şi a mortalităţii specifice prin asigurarea accesului la proceduri de diagnostic şi tratament în domeniul chirurgiei cardiovasculare.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.