Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

POSIBILĂ INDEXARE A PENSIILOR
Rovana Plumb doreşte modificarea Legii pensiilor
*Rovana Plumb, propusă ministru al Muncii, a declarat marţi, după audierea din comisiile parlamentare, că doreşte să modifice Legea pensiilor şi că, în prezent, există o perspectivă de indexare a punctului de pensie cu 4%. În ce priveşte indexarea pensiilor, Rovana Plumb a spus că va discuta cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât indexarea să fie una corectă. Ea a mai spus că, la proiectul de modificare a Legii pensiilor, se va consulta cu confederaţiile sindicale ale pensionarilor, pentru a stabili schimbările, astfel încât actul normativ să răspundă cât mai bine cerinţelor şi nevoilor pensionarilor. În timpul audierilor, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii, creşterea ocupării tinerilor, dar şi a persoanelor vârstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie şi reducerea sărăciei.

 

DOVEZI ÎMPOTRIVA CONTRIBUABILILOR RĂU-PLATNICI
Se modifică din nou Codul Fiscal prin OUG 8 din 2014
*Se modifică din nou Codul Fiscal, iar ANAF primeşte arme noi în lupta cu evaziunea. Autorităţile vor putea folosi ca probe împotriva rău-platnicilor atât date stocate pe servere, cât şi înregistrari audio-video. Potrivit digi24.ro inspectorii fiscali vor putea utiliza în continuare şi procedurile standard, de solicitare a informaţiilor sau a expertizelor, folosirea de înscrisuri, cercetări la faţa locului, precum şi controale spontane. Măsura este prevăzută în OUG 8 din 2014, cu privire la modificarea Codului fiscal, a Codului de procedură fiscală şi a altor acte normative a fost publicată în monitorul oficial de vineri. Probele administrate vor fi coroborate şi apreciate ţinându-se seama de forţa lor doveditoare recunoscută de lege.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

STUDIU. Impactul COVID-19 asupra activității firmelor

Studiul a fost efectuat de www.licitatia.ro, in perioada 25-27 aprilie 2020, si are ca tema …