Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

POSIBILĂ INDEXARE A PENSIILOR
Rovana Plumb doreşte modificarea Legii pensiilor
*Rovana Plumb, propusă ministru al Muncii, a declarat marţi, după audierea din comisiile parlamentare, că doreşte să modifice Legea pensiilor şi că, în prezent, există o perspectivă de indexare a punctului de pensie cu 4%. În ce priveşte indexarea pensiilor, Rovana Plumb a spus că va discuta cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât indexarea să fie una corectă. Ea a mai spus că, la proiectul de modificare a Legii pensiilor, se va consulta cu confederaţiile sindicale ale pensionarilor, pentru a stabili schimbările, astfel încât actul normativ să răspundă cât mai bine cerinţelor şi nevoilor pensionarilor. În timpul audierilor, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii, creşterea ocupării tinerilor, dar şi a persoanelor vârstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie şi reducerea sărăciei.

 

DOVEZI ÎMPOTRIVA CONTRIBUABILILOR RĂU-PLATNICI
Se modifică din nou Codul Fiscal prin OUG 8 din 2014
*Se modifică din nou Codul Fiscal, iar ANAF primeşte arme noi în lupta cu evaziunea. Autorităţile vor putea folosi ca probe împotriva rău-platnicilor atât date stocate pe servere, cât şi înregistrari audio-video. Potrivit digi24.ro inspectorii fiscali vor putea utiliza în continuare şi procedurile standard, de solicitare a informaţiilor sau a expertizelor, folosirea de înscrisuri, cercetări la faţa locului, precum şi controale spontane. Măsura este prevăzută în OUG 8 din 2014, cu privire la modificarea Codului fiscal, a Codului de procedură fiscală şi a altor acte normative a fost publicată în monitorul oficial de vineri. Probele administrate vor fi coroborate şi apreciate ţinându-se seama de forţa lor doveditoare recunoscută de lege.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consilierii reghineni convocați în ședință

Consilierii reghineni sunt convocați  joi, 28 mai, în ședință ordinară, având pe ordinea de zi …