Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

CRESC PREŢURILE IMOBILELOR
Tarifele au crescut în februarie pentru a doua lună consecutiv
*Preţul mediu al locuinţelor din cele mai importante cinci oraşe din ţară a crescut în februarie pentru a doua lună consecutiv, avansul fiind superior celui din ianuarie, pe fondul scumpirii apartamentelor vechi şi ieftinirii celor noi. După un 2013 în care apartamentele scoase la vânzare în întreaga ţară s-au ieftinit mult, la începutul lui 2014 piaţa dă semne de revenire. Dacă în ianuarie a avut loc un avans de 0,6% la nivel naţional, conform indicelui imobiliare.ro, în februarie preţul mediu cerut de către vânzători a consemnat o creştere de 1,8%, de la 903 până la 919 euro pe metru pătrat util”, potrivit unui studiu al portalului imobiliare.ro. Faţă de perioada similară a anului trecut, pretenţiile proprietarilor sunt, însă, în medie, cu 5,5% mai reduse. În a doua lună din 2014, marile oraşe ale ţării au consemnat un trend general ascendent al preţurilor pe segmentul apartamentelor vechi, în vreme ce unităţile locative nou-construite au continuat în general să se ieftinească.

AFECTAŢI DE CONFLICTUL DIN UCRAINA
Preşedintele României crede că economia ţării va avea de suferit
*Economia românească va avea de suferit de pe urma conflcitului din Ucraina! Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, asta înseamnă costuri de finanţare mai mari şi investiţii directe mai mici pentru România. Invitat într-o emisiune tv, şeful statului a precizat că scenariul este posibil în condiţiile dure ale neînţelegerilor de la Kiev. Posibilul război din Ucraina se va reflecta mai ales în stabilitatea economică a zonei, iar efectele se vor resimţi şi la noi. Pe lângă comerţul cu statul vecin, România va întâmpina dificultăţi şi în atragerea noilor investitori, care nu vor vedea în ţara noastră o stabilitate a pieţei. De asemenea, conflictul se reflectă şi asupra monedelor din regiune. Leul, forintul maghiar şi zlotul polonez s-au depreciat în faţa euro în sesiunea de astăzi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

22 martie, Ziua Mondială a Apei. Proiecte AQUASERV de peste 65 milioane de euro

Distribuie Proiecte cu cofinanțare europeană recent finalizate: Valoare totală – 7 milioane euro 1. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.