Opinii pro şi contra intrării UDMR la guvernare Politic
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 438 Vizualizări

Opinii pro şi contra intrării UDMR la guvernare

Intrarea UDMR la guvernare, lucru consfinţit luni, 3 martie, cu semnarea protocolului dintre liderii USD şi ce ai Uniunii, este privită diferit de liderii politici mureşeni. Cum era şi firesc, liderii locali USD văd cu ochi buni intrarea UDMR-ului la guvernare, în contradicţie cu poziţia celorlalţi lideri, în frunte cu primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea.

 

Brassai: “O decizie înţeleaptă”

Printre cei care au salutat intrarea UDMR la guvernare, cum era şi firesc a fost şi Brassai Zsombor, preşedintele judeţean al formaţiunii conduse de Kelemen Hunor. “Eu cred că a fost o decizie înţeleaptă din partea PSD şi cred că intrarea UDMR la guvernare va aduce o stabilitate în guvern. În ce priveşte cei doi miniştri UDMR propuşi să facă parte din guvern, cred că în ambele ministere, al Culturii şi al Mediului atât Kelemen Hunor cât şi Korodi Attila au dovedit că fac o treabă bună şi nu pot decât să  salut această decizie”, a precizat Brassai Zsombor.

Cornaciu: “Va urma o stabilitate în Guvern”

O poziţie oarecum asemănătoare şi-a exprimat şi liderul conservatorilor mureşeni, Marian Cornaciu care vede o stabilitate a guvernului prin cooptarea UDMR. “E foarte bun acest acord, am făcut o treabă foarte bună, a ieşit PNL şi a intrat UDMR şi nu am ce comenta mai mult. Mulţumesc PNL că a băgat UDMR la guvernare. Cred că va urma o stabilitate în guvern foarte mare deoarece programul Guvernului, cum a declarat şi premierul Ponta, e cel stabilit de USL. Stabilitate va fi pentru că guvernul oricum avea majoritate. Nu avea una lejeră, acum are acestă majoritate lejeră de peste 55%, aproape de 60% şi va fi stabilitate. Important este ca lumea să perceapă exact ce s-a întâmplat şi de ce s-a rupt USL. A fost o alianţă făcută pentru popor şi pentru binele acestuia”, a menţionat Marian Cornaciu.

Florea: “Au pus mai mult interesele personale”

În schimb, primarul Dorin Florea, liderul domocraţi liberalilor mureşeni a precizat că ruptura dintre PSD şi PNL care a dus la cooptarea UDMR în guvern era una previzibilă. “Nu aş vrea să comentez politic această decizie, ştiu foarte bine că şi-au pus mai mult interesele personale, aşa că nu am ce să comentez. În tot acest comportament din ultimii doi ani nu am văzut decât şmecherii. Domnul Antonescu până acum era frate de cruce şi se pupa cu Ponta. Am spus şi acum doi ani să nu ne aşteptăm decât la o păruială pe măsură. De vină sunt cu toţii, împreună. Nu am văzut nicio măsură de dreapta, nu am văzut nicio încurajare, doar eşecuri şi nu ceea ce mă interesa, absorţia fondurilor europene, problemele de regionalizare şi de descentralizare, doar eşecuri. Am văzut că niciodată vulnerabilităţile unei mediocrităţi politice care certifică  această mediocritate, practic fiecare document care l-au scos a fost infirmat de Curtea Constituţională”, a spus Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • De acord cu Florea – este prima oara – si nu ma mira cel dela UDMR si Cornaciu (formatiunile si-au dat mana cu PSD si UNPR peste tara in dispretul votului dat de oameni in 2012)

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE