Home / Administratie / La Mulţi Ani, Doamnelor, vă urează Reghina Fărcaş!

La Mulţi Ani, Doamnelor, vă urează Reghina Fărcaş!

Distribuie

La Mulţi Ani, Doamnelor! Doamne frumoase, poate cu pălmile bătătorite, poate cu riduri adânci, doamne cu facultăţi şi doamne fără multă şcoală, dar cu siguranţă Doamne puternice, care încă nu ştiţi nici voi câtă putere se ascunde în voi. Reghina Fărcaş, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş, este alături de voi, cu soluţii şi încurajări.

“Să înveţi să lupţi pentru ce ţi se cuvine”

Nu există reţete ale succesului în viaţă, ca atare nici reţete pentru a deveni femei de succes. “Femeile trebuie să fie conştiente că singura limitare a lor este cea strict fizică. În societatea contemporană există o reală egalitate de şanse, dar depinde şi de fiecare în parte cum reuşeşte să le fructifice. Trebuie să înveţi şi să lupţi pentru ceea ce ţi se cuvine de drept”, spune Reghina Fărcaş, ea însăşi o adevărată luptătoare, chiar dacă în modestia care o caracterizează, îi vine greu să recunoască. “La noi vin multe femei, chiar vin la mine în audienţă cu diverse probleme, câteodată cu probleme mai degrabă sociale decât de muncă, şi deşi încerc să nu mă erijez în sfătuitor, le spun că pe lângă curaj, trebuie să se şi updateze şi adapteze în permanenţă. Niciodată nu ştii totul, şi fiecare om are abilităţi pentru ceva, depinde doar de ei să şi le descopere şi fructifice”, continuă Reghina Fărcaş.

Pierderea unui loc de muncă este văzută în unele cazuri drept adevărată tragedie. “Nu este chiar nici o tragedie. Există locuri de muncă în toate domeniile, fiecare poate să-şi găsească de lucru, dacă are dorinţa şi disponibilitatea de a evolua. Organizăm periodic burse ale locurilor de muncă, una dintre acestea se va desfăşura chiar în viitorul apropiat, vom reveni cu detalii. Organizăm deasemeni diverse cursuri de calificare, corelate cu cererile angajatorilor”, adaugă directoarea, subliniind importanţa comunicării.

Femeile, comportament proactiv şi flexibil

Din statisticile AJOFM Mureş reiese faptul că femeile au un comportament mult mai proactiv, dar şi mai flexibil în cazul unui şomaj prelungit. Ele sunt cele care rareori refuză cursurile de recalificare, şi tot ele sunt cele care sunt dispuse chiar la concesii, pentru a putea contribui la binele familiei. “Nu le putem da sfaturi de-a gata, dar le putem ajuta să-şi descopere abilităţile. Doar 41% dintre persoanele aflate în şomaj prelungit sunt femei”, spune Reghina Fărcaş, procent care adevereşte flexibilitatea femeilor. “Sunt multe femei aici la noi în oraş, care au schimbat din mers, după pierderea unui loc de muncă reuşind nu doar să-şi creeze propriul loc de muncă, ci dând o pâine şi altor femei. Este important ca din orice eşec să învăţăm ceva”, adaugă directoarea. “Le îndemn pe doamne să caute şi chiar să ceară ajutor, orice problemă ar avea, şi să apeleze cu încredere la instituţiile statului, pentru că suntem alături de ele.  Să comunice şi să înveţe în permanenţă, cu curajul şi empatia care le caracterizează”, a încheiat Reghina Fărcaş, urând La Mulţi Ani tututor doamnelor.

Edith VEREŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.