Secretele corpului perfect, ştiute de Beatris Popovici Recomandări zi de zi
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 753 Vizualizări

Secretele corpului perfect, ştiute de Beatris Popovici

Fostă gimnastă ritmică, în prezent instructor de Pilates, târgumureşeanca Beatris Popovici spune că secretul pentru a obţine un corp frumos ţine în mare măsură de combinaţia ideală între încredere în sine, motivaţie şi alimentaţie corectă, dublate de mişcarea de la sală sub supravegherea unui instructor profesionist.

„Profesoară” de dans, la 5 anişori

Antrenoarea îşi aminteşte că avea câţiva anişori când a început să cocheteze cu gimnastica şi dansul. În faţa blocului, pe post de „profesoară” pentru ceilalţi copii din cartier. În mod firesc, deşi avea doar cinci ani, Beatris Popovici a fost admisă în echipa de gimnastică ritmică a Şcolii Generale nr. 9 din Târgu-Mureş. „Aveam cinci ani şi le predam copiilor de la bloc ore de dans. Aveam multă energie, s-a făcut o preselecţie la gimnastică la Şcoala numărul 9 din Târgu-Mureş şi mama m-a dus acolo să încercăm. Am reuşit prima, cu nota 10 pe linie”, povesteşte fosta sportivă.

Ofertată de Dinamo Bucureşti

Încet, încet, gimnasta de o şchioapă a progresat iar ofertele nu au întârziat să apară. Una dintre acestea a venit tocmai din capitală, de la mult mai titrata echipă Dinamo, însă antrenoarea şi mama sportivei au declinat oferta. „Antrenoarea de acolo, Monica Săbădean, mi-a fost ca o a doua mamă, petreceam împreună şi 16 ore într-o zi. Ea mi-a insuflat plăcerea pentru sport şi pentru disciplină. Sala era casa, masa, familia… Am început cantonamentele, primul concurs prin anii 1990 – 1992 şi prima ofertă, de la Dinamo Bucureşti, club la care antrenoarea mea nu m-a lăsat să merg. Nici mama nu m-a lăsat să plec pentru că eram pe clasa a treia, aveam doar nouă anişori…”, rememorează Beatris Popovici.

Experienţă în Franţa

Erau anii în care condiţiile pentru practicarea gimnasticii nu erau tocmai roz, iar un costum bun de gimnastică se cumpăra şi cu suma de 200 de dolari. Marea şansă a venit însă în anul 1996, când gimnasta a participat la un schimb de experienţă internaţional, mutându-se în Franţa. „Regula era următoarea: o familie din Franţa primea o gimnastă din România şi o gimnastă de acolo venea la o familie din România. Eu am stat la o familie de doctori care nu aveau posibilitatea de a face copii. Am stat trei luni acolo, am făcut antrenament intensiv şi am participat la un concurs de junioare la care am reprezentat România, câştigând medalia de aur”, îşi aminteşte antrenoarea de Pilates.

Instructor de ocazie în Spania

După terminarea clasei a VIII-a, Beatris Popovici a ales să îşi continue studiile la Liceul Sportiv din Târgu-Mureş, dar echipa de gimnastică s-a destrămat încet, dar sigur, majoritatea sportivelor mutându-se în diverse oraşe din ţară. A urmat absolvirea liceului şi plecarea în Spania. După o perioadă petrecută în zona Barcelonei, fosta gimnastă a revenit acasă. „După liceu am fost plecată în Spania, unde am practicat Pilates fără nicio documentaţie, la o sală de lângă Barcelona. Am venit apoi acasă, am rămas însărcinată şi la un moment dat m-am gândit să am o sarcină activă, cu exerciţii uşoare din sport. Mi-am spus că n-ar fi rău să le arăt altor viitoare mămici cum să şi facă sarcina mai uşoară. Aşa am început să fac Pilates şi după ce am născut făceam Pilates cu fiica mea Riana, chiar dacă ea avea doar câteva luni. Erau exerciţii uşoare, dar benefice”, spune Beatris Popovici.

Specializare la ABC Fitness School

Conştientă că nu poate profesa decât dacă are studii de specialitate, fosta gimnastă s-a înscris la cursurile ABC Fitness School din Bucureşti, un nume foarte cunoscut în domeniul fitness-ului autohton. „Am ajuns la cea mai performantă şcoală din domeniu, la Bucureşti, pentru că mi-am propus să ştiu mai multe decât ştiam la momentul respectiv. ABC Fitness e baza în România pentru instructorii de fitness, specializaţi în 12 ramuri. Acolo am învăţat multe lucruri, a fost puţin cam greu deoarece gimnastica ritmică are eleganţă, stil şi e diferită faţă de fitness”, precizează târgumureşeanca.

„Pilates îţi dă eleganţă, atitudine”

Rugată să definească noţiunea de Pilates, Beatrice Popovici răspunde fără ezitare: o activitate care necesită nu numai muşchi, dar şi inteligenţă, care modelează estetic corpul celui care o practică. „Pilates îţi dă eleganţă, atitudine, mereu le spun la fete să ţină capul sus, să fie mândre de ele. În acelaşi timp, Pilates îţi modelează corpul şi în şase luni, cu exerciţii, ajungi să îţi autoeduci corpul să capeţi în primul rând feminitate, atitudine şi trăsături frumoase. La Pilates lucrezi cu capul şi muşchii. Pilates nu înseamnă sport de performanţă, ci calea către un corp frumos şi sănătos”, explica antrenoarea. „În primul rând, cel mai important lucru pe care practicanţii de Pilates trebuie să îl aibă este încrederea în sine şi motivaţia să vină la Pilates. Un alt secret pentru a avea un corp sănătos este alimentaţia corectă. Degeaba facem sport dacă nu ne îngrijim şi de alimentaţie. Aş putea spune că secretul pentru un corp frumos şi sănătos este 50% alimentaţie corectă şi 50% sport şi desigur 100% dorinţă”, completează fosta gimnastă.

Amatorii de Pilates, dar şi de Get Fit şi Yoga, se pot înscrie la activităţile susţinute de Beatris Popovici la sala EighteenGym, situată pe strada Pandurilor nr. 58 din Târgu-Mureş, în zilele de luni, miercuri şi vineri, începând cu ora 17.00.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE