Copiii speciali ai profesorilor speciali, în Carnaval Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Copiii speciali ai profesorilor speciali, în Carnaval

Piraţi şi vrăjitoare, bucătari şi veterinari, au sosit cu toţii joi, 6 martie, la Carnavalul Primăverii organizat de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Târgu-Mureş, unde au marcat, împreună cu profesorii, sfârşitul iernii şi sosirea primăverii. Pentru a da viaţă personajelor, copiii au pregătit mici programe artistice, cu teme ca “Parfumul Primăverii”, “Allegria”, “Dansul Indienilor”, “Dansul Vrăjitoarelor”, “Piraţii”, neuitând să invite şi pe Schrek cu toţi prietenii săi. În aplauzele mamelor din asistenţă, fie ele biologice sau de împrumut, copiii au uitat de emoţiile prezentării, şi s-au desfăşurat cu toată libertatea şi bucuria de care numai copiii sunt în stare.

Toţi copiii au mame

Pendulând între copii, ascultându-i, povăţuindu-i şi mângâindu-i, am găsit-o pe Anişoara Moga, directoarea Centrului. “Acest moment al Carnavalului preferăm să îl legăm de sosirea primăverii, nu toţi copiii noştri provenind din familii tradiţionale. Noi avem aici 167 de copii, cu diverse deficienţe, de la grupe de preşcolari şi clase pregătitoare şi până la clasele gimnaziale sau chiar gimnaziu prelungit”, a relatat directoarea Centrului, Anişoara Moga.

Toţi copiii sunt deosebiţi prin ceva, cei de aici sunt însă speciali. “Toată resursa noastră umană este foarte bine specializată, cu specializări în terapiile moderne, au deci toate cunoştinţele de a se apleca asupra fiecărui caz în parte”, a adăugat directoarea. Eu însă am văzut tot personalul Centrului mângâind copiii şi îmbrăţisându-i, acţiuni care necesită cu totul alte abilităţi decât cele strict teoretice. “E adevărat, pentru asta ai nevoie de o inimă mare, de aceea ne şi aflăm aici, acest grup de aproape 50 de profesori. Eu chiar simt că aceşti copii chiar ne iubesc şi ne respectă. Avem o colaborare excepţională şi cu părinţii”, a adăugat Anişoara Moga, care şi-a amintit şi de reticenţa cu care şi-a început activitatea la această şcoală. “Nu putem să lucrăm cu toţii la Academie”, a cugetat cu voce tare directoarea. “Mă bucur însă că aşa s-a întâmplat, am ajuns aici unde simt că într-adevăr pot schimba ceva, iar copiii aceştia sunt şi ai mei”, a concluzionat aceasta.

Iar adevărul acestor cuvinte era la vedere, directoarea fiind în permanenţă asaltată de copii, fiecare cu micile lor probleme, la care Anişoara Moga răspundea cu răbdare şi o mângâiere pe creştet. “Nu am dorit să legăm această serbare de Ziua Mamei, pentru că avem şi copii care nu au mame”, spunea ea la un moment dat.

Îndrăznesc să o contrazic, poate că nu îşi cunosc mamele biologice, dar aceşti copii au găsit în cadrele de la CŞEI nr. 1 mame adevărate.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE