CSU Medicina face primul pas spre semifinale CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

CSU Medicina face primul pas spre semifinale

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSŞ Târgu-Mureş a luat o serioasă opţiune pentru calificarea în semifinalele campionatului, după ce a învins sâmbătă, în primul joc din play off cu scorul de 3-1 formaţia CSM Târgovişte. După ce duelul dintre cele două din campionat s-a încheiat de fiecare dată cu victoria la limită a echipei gazdă şi mureşencele au avut serios de lucru în retur pentru a se impune cu 3-2, era de aşteptat ca dâmboviţencele să dea şi de această dată o replică dârză în Sala UMF “Anton Pongracz”. În primul set aşa au şi stat lucrurile, gazdele reuşind să se impună la 25-22. A urmat însă un set secund în care elevele lui Atanas Petrov s-au mobilizat şi au lăsat impresia că vor încheia foarte rapid conturile. Setul secund s-a încheiat în mai puţin de 20 de minute, mureşencele obţinând o victorie categorică, scor 25-12.

O cădere urmată de luptă aprigă pentru fiecare punct

Obişnuita relaxare prematură a intervenit şi de această dată, completată de tentativa oaspetelor de a reveni în joc. Cu multe servicii greşite şi nesincronizări în atac, “medicinistele” au cedat relativ uşor setul al treilea, la 15 şi se anunţa un nou final greu. Comparativ cu partida din campionat, când mureşencele au câştigat la limită primul set şi reveneau în final după ce au fost conduse cu 2-1, de această dată târgoviştencele încercau revenirea de la 0-2. A rezultat un set patru dârz disputat, cu numeroase mingi spectaculoase şi foarte disputate. Mureşencele au reuşit să practice un joc mai exact, cu un blocaj unde au excelat cu schimbul Lupu, Radu, Trică, Iancu, Tsvetanova, la nevoie dublajul a funcţionat şi el, iar combinaţiile la fileu au adus puncte în câteva momente importante ale jocului. Mureşencele s-au impus cu 25-22 şi au luat o primă opţiune pentru calificarea în premieră între primele patru echipe ale campionatului. A doua partidă va avea loc miercuri, 12 martie, la Târgovişte, iar un eventual joc decisiv, la Târgu-Mureş, duminică, 16 martie. După cum se ştie, o a doua victorie le-ar aduce mureşencelor în faţă din nou campioana Ştiinţa Bacău, cu care ar urma să-şi dispute un loc în finală după sistemul cel mai bun din cinci partide, prima care obţine trei victorii.

CSU Medicina a aliniat formaţia: Iulija Popova, Roxana Iancu, Alexandra Trică, Irina Radu, Tatiana Lupu, Gabriela Tsvetanova, Camila Gomez-libero, Alexandra Pintea, Florentina Ivanciu, Mihaela Ozun.

Turneu final diferit la cadete

După ce în ediţia trecută a Campionatului Naţional de volei feminin la categoria cadete, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureş a redobândit titlul naţional, tinerele voleibaliste mureşene pornesc miercuri o nou cursă pentru o medalie. Dacă în ediţiile trecute turneul final se disputa pe parcursul a cinci zile, cu şase echipe participante, în acest sezon lupta se dă între opt formaţii. Acestea sunt împărţite pentru turneele semifinale în patru grupe a câte şase echipe, din care primele două obţin calificarea pentru ultima fază. Cele patru oraşe gazdă unde se vor disputa aceastea sunt Bucureşti, Braşov, Topliţa şi Târgu-Mureş. În grupa a IV-a, de miercuri până duminică, mureşencele care au încheiat în prima fază grupa G cu o înfrângere, la CSŞ Turda, vor întâlni în grupa din sala UMF formaţiile CSŞ Bega Timişoara, CSS2 CNE Baia Mare, CNNT Craiova, CS Şoimii Lipova şi LPS Bihorul Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE