FOTO: La o cană cu folk cu Magda Puskas la Reghin Monden
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

FOTO: La o cană cu folk cu Magda Puskas la Reghin

Iubitorii muzicii folk din Reghin au avut parte vineri seara de un frumos cadou muzical cu ocazia concertului susţinut de Magda Puskas, revenită alături de prietenii ei în oraşul natal pentru un nou concert găzduit de Clubul Dogma. Magda Puskas, alături de Rareş Suciu (chitară) şi Nicu Barna (percuţie) au prevestit ziua de 8 martie cu muzică şi bună dispoziţie, concertul constituiindu-se într-un frumos cadou oferit celor dragi.

Darul de a face bucurii

“Orice prilej de a cânta este unul binevenit, fiecare zi ar trebui să fie una plină de iubire, plină de satisfacţii. Nu ar trebui să delimităm neapărat zilele. Toate ar trebui să fie pline de iubire. Trăiesc, cânt, mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am primit, deoarece consider că am primit unul din cele mai minunate daruri, acela de a face bucurii, de a putea crea bucurie prin muzică. Mai frumos decât asta nu poate fi. Există darul de a face omul sănătos, de a-i dezvălui credinţa, darul de a educa, toate acestea fac parte din aceeaşi categorie  de daruri, dar din dar se face Rai. Acestea sunt profesii care prefac darul în Rai”, a spus Magda Puskas.

O muzică pozitivă

Despre muzica folk, Magda Puskas spune că deşi vremurile au trecut peste acest gen, folkul continuă să rămână o stare de spirit. “Nu aş delimita muzica folk de muzică, e o stare, muzica folk e mai mult o atitudine. Din moment ce generează o stare, şi dacă starea este una bună, eu consider că este o muzică pozitivă, o muzică creativă. Eu nu cred în genuri, nu mai există genuri muzicale pure după părerea mea. Toată lumea încearcă combinaţii, nici muzica folk nu mai e cea fost. Era normal să se întâmple aşa, era normal să se dezvolte, să încerce să i-a talente noi ceea ce este foarte bine”, afirmă artista.

Piese de suflet pentru suflet

Seara a fost una specială, cu piese speciale , mai vechi din perioada Ecoul, Partaj, Cenaclul Flacăra dar şi piese  mai noi, publicul bucurându-se de acordurile unor compoziţii precum  Taina, La o cană cu vin, Creion, Elegie atlanta, Şi totuşi există iubire, Galbenă gutuie, Copaci fără pădure, Mi-e bine, mi-e jale. Nu au lipsit piesele care i-au readus în atenţie pe colegii de folk ai Magdei Puskas, unii dintre ei chemaţi în alte lumi, trecuţi prea repede la cele veşnice. “Între oameni se crează o legătură, şi în momentul în care ai generat ceva rămâne un canal, o legătură care nu ştiu dacă se pierde. Unii probabil au ars repede, şi-au terminat misiunea şi sunt acolo unde i-a chemat Dumnezeu. Trebuie să mergem înainte, fiecare cu destinul lui, fiecare cu ce a primit de făcut, trebuie să ne urmăm calea, nu ne putem poticni de nici o piedică. Colegii mei de concert sunt tineri extrem de talentaţi şi sufletişti, Rareş Suciu profesor de chitară la „Tudor Jarda” în Cluj, Nicu Barba cântă în Semnal M, oameni de muzică practic. Nu ne-am clarificat un playlist special pentru acest concert, vedem şi publicul ce-şi doreşte, să vedem ce simte  să le putem face pe plac, să se simtă bine şi să fie mulţumit”, spune Magda Puskas.

“Noi vom salva lumea”

Fiind în avampremiera zilei de 8 martie, folkul adus de Magda Puskas a fost oferit în dar în primul rând doamnelor. “În primul rând să fim sănătoase,  să nu ne plângem de milă. Chiar dacă suntem femei,  suntem puternice. Consider că avem o menire, de dăruire, de împăcare şi aşa trebuie să mergem mai departe. Să fim pozitive, deoarece noi vom salva lumea, altfel nu se poate”, a spus Magda Puskas.

[zizigallery id=1121]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE