Cadou cu cântec pentru bunicuţele de la Cămin Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Cadou cu cântec pentru bunicuţele de la Cămin

8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, a fost sărbătorită sâmbătă în fiecare colţ al lumii şi al ţării. Flori, urări de bine, recunoştinţă şi respect. Aşa am putea descrie în câteva cuvinte ziua în care ne răsfăţăm mamele şi femeile din jurul nostru, arătându-le cât de importante sunt pentru noi şi cât de mult înseamnă în viaţa noastră.La Căminulpentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureş, această zi nu a trecut neobservată. Dr. Anca Florea, directoarea Căminului, le-a umplut din nou sufletele de bucurie bunicuţelor şi le-a oferit câteva cadouri simbolice.

Un cadou cu cântec şi un simbol al bucuriei

Dacă de 1 Martie, bunicuţele au fost în centrul atenţiei şi s-au lăsat coafate şi răsfăţate, acum, de 8 Martie, au primit o vizită specială, un cadou cu cântec. Maria Sântean Faghiura, interpretăla Ansamblul ArtisticProfesionist „Mureşul”, a venitla Căminşi le-a cântat despre mamă, cântece pe alocuri triste, dar şi cântece vesele. N-au lipsit poveştile emoţionante. Dr. Anca Florea le-a oferit un mic „simbol” cu parfum de portocale, o cremă de corp şi le-a dedicat o poezie bunicuţelor. „Am invitat-o pe doamna Maria Sântean Faghiura dela Ansamblul ArtisticProfesionist „Mureşul”, care i-a încântat cu câteva melodii, unele care le-au răscolit amintiri despre cea mai dragă fiinţă din lume, mama, după care şi câteva care i-au înveselit. Doamna Maria a întâlnit printre rezidenţii noştri persoane din satul natal. Din partea mea, le-am oferit un mic „simbol” cu parfum de portocale, o cremă de corp. Poezia aceasta am dedicat-o bunicuţelor, iar surpriza nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul domnului Iosif Petru Boantă, cel care a condus destinele Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” timp de 20 de ani”, a povestit dr. Anca Florea.

Prin toate aceste evenimente, conducerea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureş îşi propune să fie cât mai aproape de sufletele bunicilor care locuiesc aici, să le ofere momente de bucurie, zâmbete pe buze, pentru ca ei să simtă mai puţin singurătatea, grijile şi problemele prin care trec sau prin care au trecut la un moment dat. Să fie ca o adevărată familie, mai ales că bunicii noştri sunt adevărate nestemate, de care trebuie să avem grijă.

 

Doar femeia…, de Dumitru Matcovschi

Mai regină decât floarea

Mai adâncă decât marea

Mai înaltă ca destinul

Mai amară ca pelinul

Mai frumoasă decât viaţa

Mai deşteaptă ca povaţa

Mai cuminte ca poemul

Mai cumplită ca blestemul

Mai aproape decât dorul

Mai de şoaptă ca izvorul

Mai de-april ca primăvara

Şi mai dulce ca vioara doar femeia poate fi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE