Share

Home / Sport / La mulţi ani Laci Bölöni !

La mulţi ani Laci Bölöni !

Marţi, 11 martie, cel mai cunoscut şi iubit fotbalist mureşean, Ladislau Bölöni îşi serbează aniversarea celor 61 de ani. Cartea sa de vizită este impresionantă, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Medicul stomatolog care a repetat ultimul an de facultate doar datorită caracterul său, considerându-se insuficient pregătit pentru a o absolvi, s-a dedicat după ce şi-a pus ghetele în cui carierei de antrenor. Venit de la Chimica Târnăveni la ASA Târgu-Mureş în 1970, Laci a prins perioada cea mai frumoasă a echipei mureşene, când aceasta a disputat o finală a Cupei Balcanice, a evoluat de trei ori consecutiv în Cupa UEFA şi a fost desemnat fotbalistul anului în 1977 şi 1983, după care s-a transferat la Steaua. Cu aceasta a reuşit de asemenea apogeul clubului care a câştigat în 7 mai 1986 Cupa Campionilor. A evoluat peste 400 de partide în prima divizie în tricoul ASA şi aproape 100 în cel al Stelei, după care s-a transferat în Franţa. Este unul din doar cei patru jucători cu peste 100 de prezenţe în tricoul reprezentativei României, alături de Dorinel Munteanu, Gică Hagi şi Gică Popescu, pentru care a înscris de 26 de ori. Datele sunt pentru cei care cunosc mai puţin activitatea lui Laci Bölöni ca jucător.

Ca antrenor s-a aflat o scurtă perioadă şi la naţionala României, a mai activat la echipe europene de renume din Portugalia, Franţa, Belgia, Grecia, sau în Orientul Mijlociu. Despre toate acestea se pot umple pagini întregi, la fel şi despre calitatea lui de om, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai conştiincioşi oameni care au activat în fotbalul românesc. Ne rezumăm însă la tradiţionala urare de La mulţi ani, îi urăm multă sănătate, putere de muncă şi să revină acasă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Calificare spectaculoasă în Final Fourul Champions League

Campioanele României la popice feminin, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureș a reușit calificarea în semifinalele …

Share
Share