„Pâinea Bunicii”, produsul care aminteşte de copilărie Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 974 Vizualizări

„Pâinea Bunicii”, produsul care aminteşte de copilărie

Mirela Murar, Elena Făgăraş şi Cristi Togănel, trei fraţi din Târgu-Mureş, au înfiinţat după anul 1991, odată cu schimbările de piaţă la nivel naţional, o mică afacere de familie, începând, printre altele, să construiască o brutărie şi în localitatea mureşeană Voiniceni. Dacă la începutul anilor 2000, la prima livrare de pâine, se puteau lăuda cu 250 de pâini vândute într-o zi, acum vând aproape 7000, apropiindu-se şi mai mult de clienţi printr-o pâine „ca la bunica acasă”.

Astfel, „Pâinea Bunicii” se diferenţiază de celelalte sortimente de pâine prin gustul autentic, textura miezului, coaja crocantă şi aromată, care aduce aminte de copilărie şi de zilele petrecute în casa bunicii,  unde ingredientele de bază sunt dragostea şi dăruirea. Pâinea a fost lansată deja pe piaţă, urmând ca în perioada următoare să ajungă şi în magazine. Despre cum a început afacerea brutăriei şi care secretul „pâinii bunicii” ne povesteşte  Mirela Murar, unul dintre fondatorii firmei Dona Impex.

Reporter: Cum şi când aţi început să faceţi pâine şi câte pâini reuşeaţi să vindeţi într-o zi? Din câţi oameni era formată echipa?

Mirela Murar: După anul 1991, odată cu schimbările de piaţă la nivel naţional,  ne-am gândit să începem o afacere de familie, iar produsele spre care ne-am orientat au fost cele de panificaţie. Astfel, în 1992 am înfiinţat firma Dona Impex, în care asociaţi eram trei fraţi, având şi sprijinul moral al părinţilor. Pentru realizarea celor propuse aveam nevoie bineînțeles de finanţare, ceea ce nu era foarte uşor de accesat, având în vedere costurile mari. Pas cu pas am început activitatea şi treptat ne-am dezvoltat, iar în 1999 am demarat primele investiţii pentru construirea brutăriei în localitatea mureșeană Voiniceni.

La începutul anului 2000 am avut prima livrare de pâine, pe atunci 250 de unităţi pe zi, ceea ce însemna pentru noi o bucurie imensă că un număr mare de clienţi au fost alături de noi. Întotdeauna am considerat că, aducând o pâine în casa unei familii înseamnă a te dărui, a fi mai aproape de oameni, a crea legături care sunt greu de explicat. Toate acestea ne-au dat încredere şi curaj pentru a îndrăzni să ne organizăm în aşa fel încât să putem asigura pe parcursul întregii zile pâine caldă. Iar produsele noastre chiar se vindeau „precum pâinea caldă”. Dacă debutul a fost cu trei angajaţi în productie, iar livrarea era făcută de către noi, în scurt timp am ajuns să avem nouă angajaţi. Anii au trecut, iar pe parcursul lor am încercat şi noi să ne adaptăm producţiei industriale, investind în utilaje, cuptoare, maşini, ajungând ca prin produsele noastre să fim astăzi prezenţi pe masa catorva mii de oameni.

Rep.: De unde a venit ideea cu „Pâinea Bunicii”?

M.M.: Dacă la începutul anilor 2000 tendinţa consumatorilor era spre o pâine industrială, cât mai albă, feliată şi ambalată, asta ca să fie cât mai comod şi practic, se pare că în ultimii ani clienții nostri s-au îndreptat spre produse cât mai tradiţionale. Astfel, am venit şi noi în întâmpinarea acestora cu diferite sortimente: pâine ţărănească, pâine cu cartofi (fierți și nu fulgi), apropiindu-ne tot mai mult de pâinea făcută acasă, de bunica. Astfel, dacă va e dor de pâinea de casă, aburindă şi frământată cu multă grijă şi răbdare, aveţi acum oportunitatea de a degusta un nou produs: Pâinea Bunicii, marca Dona Impex.

Rep.: Când veți lansa acel produs?

M.M.: „Pâinea Bunicii” a fost deja lansată pe piaţă la sfârşitul lunii trecute şi urmează a fi promovata în următoarele zile în toate magazinele partenere din judeţ.

Rep.: Ideea cu reîntoarcerea la tradiţie înseamnă cumva şi renunţarea la aparatele industriale?

M.M.: În mod sigur. De altfel, realizarea unui produs tradiţional nu este compatibilă cu dotarea tehnologică de ultima generaţie. Astfel, în acest caz utilajele sunt înlocuite de mâna pricepută a brutarului, de măiestria şi dăruirea de care dă dovadă acesta.

Rep.:  Unde pot găsi mureşenii pâinea şi cu ce se diferenţiaza de o pâine obişnuită? Poate un ingredient secret sau o reţetă specială?

M.M.: Pentru început pâinea se găseşte la patiseriile noastre Dona din centrul municipiului Târgu-Mureş şi Reghin, precum şi la magazinul situat în incinta Brutariei din Voiniceni, iar în scurt timp urmează să se regăsească şi pe raftul magazinelor partenere. „Pâinea Bunicii” se diferenţiază de celelalte sortimente de pâine prin gustul autentic, textura miezului, coaja crocantă şi aromată, care îţi aduce aminte de copilărie şi de zilele petrecute în casa bunicii. Pentru a-i da o savoare desăvârşită pâinii e nevoie sa respecţi cu  „stricteţe” reţeta bunicii unde ingredientele de bază sunt dragostea şi dăruirea. La Dona noi punem 10% suflet, îndeajuns pentru a crea un produs desăvârșit. De precizat este faptul că pâinea va fi ambalată întreagă în punga de hârtie, tocmai pentru a-i păstra aceste calităţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE