Share
Home / Mica publicitate / Ciprian Dobre, a semnat Certificatele de Urbanism ale Autostrăzii

Ciprian Dobre, a semnat Certificatele de Urbanism ale Autostrăzii

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a semnat Certificatele de Urbanism pentru Autostrada Transilvania, secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii.

 COMUNICAT DE PRESĂ

În urma adresei nr. 2215 din 6 februarie 2014, transmisă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Consiliul Județean Mureș a solicitat avizele primăriilor Gheorghe Doja, Ungheni, Sânpaul, Ogra și Tîrgu Mureș. După emiterea acestora, Președintele Consiliului Județean Mureș a semnat Certificatul de Urbanism nr. 25 din 6 martie 2014, pentru sectorul de autostradă Tîrgu Mureș – Ogra, precum și pentru drumul de legătură cu municipiul Tîrgu Mureș, care va fi construit între nodul de autostradă situat în satul Ilieni, comuna Gheorghe Doja și DN15, zona Metro.

Al doilea Certificat de Urbanism, cu numărul 26, a fost emis de Consiliul Județean Mureș tot în 6 martie, ca răspuns la adresa CNADNR nr. 2271 din 7 februarie 2014. Certificatul de Urbanism a fost emis după obținerea avizelor din partea primăriilor Bogata, Chețani, Cuci, Iernut, Cucerdea, Luduș, Ogra și vizează sectorul viitoarei autostrăzi, între comuna Ogra și limita cu județul Cluj, situată în satul Hădăreni, comuna Chețani.

„Îmi exprim satisfacția că în curând, pe teritoriul județului Mureș va fi construită prima autostradă din istorie și sper ca aceasta să fie, în timp, legătura noastră cu Occidentul. Sper, de asemenea, că acest pas va fi urmat de începerea demersurilor pentru sectorul de autostradă Tîrgu Mureș – Brașov. Astfel, județul Mureș va deveni un punct de intersecție al mai multor căi de comunicație, respectiv autostradă – aeroport – cale ferată, ceea ce va duce la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

După emiterea Certificatelor de Urbanism de către Consiliul Județean Mureș, urmează ca CNADNR să obțină avizele specifice, iar în perioada imediat următoare, Consiliul Județean Mureș va putea emite și autorizația de construcție pentru Autostrada Transilvania, secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii, până la limita cu județul Cluj.

 

 

 

Biroul de presă

Consiliul Județean Mureș

Share

0 comentarii

  1. Alt mandat nu mai prinde Dobrică cu siguranță!

  2. Unde este calea ferată Tg Mureş-Sighişoara, cu care dl. Dobre a câştigat alegerile? Autostrada asta este un alt praf în ochii proştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț concurs – Spitalul Județean de Urgență

ANUNŢ CONCURS CONFORM HG. 286/2011 CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE Denumirea posturilor contractuale vacante din …

Share
Share