Home / Editorial / Gabor Vona, SRI şi adevăratul interes naţional

Gabor Vona, SRI şi adevăratul interes naţional

Distribuie

 

În cazul în care şefii Serviciului Român de Informaţii nu au auzit de Gabor Vona, mă simt dator cu o explicaţie. Individul respectiv este liderul Jobbik, un partid extremist din Ungaria catalogat a fi de structură fascistă, atât în ţara vecină cât şi în alte state ale Europei. De exemplu, în Marea Britanie, unde de exemplu recent ziarul „The Independent” titra despre Gabor Vona ca fiind un lider fascist din Ungaria. Acelaşi Gabor Vona care are în „portofoliu” mai multe afirmaţii belicoase la adresa României, cum ar fi: „Dacă apărarea drepturilor maghiarilor înseamnă conflict cu România, Jobbik îşi asumă asta”…

Şi totuşi, Gabor Vona a participat, bine mersi, la comemorarea secuilor de luni, de la Târgu-Mureş, iar apoi la marşul ilegal de la Monumentul Secuilor Martiri la sediul Prefecturii Mureş…

Am auzit, în ultimul timp, destul de frecvent expresia “dosar pentru siguranţa naţională”, însă de cele mai multe ori l-am auzit în contexte nepotrivite, cum ar fi ascultarea telefoanelor unor persoane incomode sau monitorizarea unor adversari ai “Marelui Zeus”, consideraţi “pericole pentru siguranţa naţională”…

În contextul evenimentelor din Ucraina, ţară din care Rusia revendică o “bucăţică” şi în contextul solicitărilor secuilor de a avea un Ţinut Secuiesc autonom, mă întreb ce căuta în România, un lider fascist din altă ţară, la un eveniment cu profunde conotaţii politice? Cum de un asemenea individ nu are un “dosar pentru siguranţa naţională”, care l-ar face indezirabil pe teritoriul ţării noastre?

În atare condiţii, în care autorităţile permit unui individ de o asemenea factură să participe la o manifestare care riscă să compromită imaginea Mureşului şi să atârne ca o piatră de moară la gâtul economiei judeţului, care are nevoie ca de aer de investitori, mai poate fi catalogat Serviciul Român de Informaţii o instituţie preocupată de apărarea intereselor naţionale?

Vă las pe dumneavoastră să găsiţi, singuri, răspunsul…


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Márk Endre (UDMR) candidează pentru un nou mandat la Reghin

Distribuie După candidaturile anunțate de Stelian Doru Cătană din partea PNL și Vasile Oprea din …

0 comentarii

  1. Stimate domn Ged!

    invata un pic de istorie,si vezi un pic ce ati recuperat.atata timp cat niciodata nu a fost al vostru,nu aveati ce sa recuperati.Daca ai stii istorie,si ai fii citit despre tratatul de la Trianon,(un contract),ai stii ca Romania a primit Transilvania cadou daca lupta de partea Germaniei contra Rusiei.asa ca nu ati recuperat nimic domnule,atata timp cat nu a fost niciodata al vostru.citeste un pic.si inca un sfat bun:- daca vrei sa cunosti istoria Romaniei,intreaba un maghiar,si vei afla adevarul,pentru ca el tine la istoria tarii lui,si nu te lua dupa ce a dictat Bucurestiul,si a ascuns adevarata istorie a tarii.dovezile sunt simple de gasit.intra in oricare cimitir reformat in transilvania si vezi inainte de 1918,(de cand exista asa numita Romania),incepand din anii 1600 si pana in anii 1900 cati romani gasesti?

    cauta wikipedia Tratatul de la Trianon,pentru cultura ta generala

    • N-am inteles ultima parte din comentariul tau, dar eu stiu ca romanii nu au fost inmormantati in cimitirele reformate, cat despre Tratatul de la Trianon, pe wikipedia, hai sa fim realisti, de cand acest site este unul serios?
      iar daca vrei sa „intinzi” sensul cuvantului tratat, oricare dintre ele sunt contracte, intre state cei drept.
      Deci, cine ce a recuperat si cine ce a primit.
      Romania a recuperat un teritoriu ca luptat alaturi de Antanta, iar Ungaria a luat un sut in fund ca a luptat cu puterile centrale.
      Asta e istoria, xy!!

  2. Vona a participat la demonstratie ca simplu om, nu ca politician. Asa are dreptul in orice tara. Si nu va luatzi dupa mass media liberala din europa ca arunca in sánga si’n dreapta cu „fascist”. Pt. ei, cine nu sufla un aceasi directzie , totzi sunt catalogatzi fascisti. Nu fi-tzi atát de naivi.
    Tráiascá Transilvania!
    Fárá Románia si fárá Ungaria

  3. Draga qed…cu plecatul din tara ai perfecta dreptate, din pacate prea multi tineri au plecat deja , si nu numai din judetele Harghita si Covasna….mai gindeste-te un pic de ce aleg asa de multi tineri chiar si din Banat si Dobrogea sa plece. Alta problema- totusi cum de crezi ca se poate rupe o bucata din mijlocul tarii- chiar sunt curioasa in aceasta privinta. Cat despre cine unde s-a nascut, si ce inseamna ‘acasa” iti atrag atentia ca m-am nascut aici, parintii mei si bunicii mei la fel. Platesc impozit, taxe ca toata lumea. Si doresc sa am drepturi egale ca toata lumea. De ce sunt diferita? Apropo de taxe , impozite platite – doresc sa ramana in orasul meu, doar atat.

  4. „prietene” q, nu confunda un miting de protest gen Rosia Montana, care are ca scop salvarea unei zone de la distrugere din cauza exploatarii, cu un miting pentru a rupe o parte din tara. Libertate de opinie ai binenteles, exact cum are oricine. Nu-ti convine „tara asta complexata si retardata”? Pleaca amice! Si „tarisoara voastra”, impreuna cu Banatul si Dobrogea nu le-am primit cadou ci le-am recuperat deoarece au fost ale noastre. Iti mai dau dreptate la un lucru, intr-adevar nu va meritam, si daca tot te-ai saturat de opresiune cum spui, iti propun sa ma saluti de dupa granita

  5. Daca marsul a fost ilegal, asa au fost si toate mitingurile din piata univestiatii pentru rosia montana, si tot atat de ilegale au fost mitigurile pentru demiterea guvernului Boc. Din pacate pentru securist tara este o republica demotractica, iar dreptul la protest este un drept constitutional. De nu ar fi UE romania ar fi langa Afganistan la capitolul libertati ale cetateanului. Iar pentru ca am libertatea de opinie pot sa spun un sincer imi bag … in jandarmerie cu castile lor numerotate, in mosnegii de la securitate, in tinerii de la noua securitate si in final de tara asta complexata si retardata de manipularea istoriei. Da este adevarat, noi secuii revendicam tarisoara noastra pe care voi romanii ati primit-o cadou, impreuna cu banatul si dobrogea. Nu le meritati si nu ne meritati pe noi. Ne-am saturat de opresiune si sub acelasi pretext de drept la autodeterminare, ca si voi in 1918 si noi cerem libertate.

    • Marș în Ungaria, dacă te simți opresat și-ți trebuie autodeterminare, nu de alta dar aici sunt slabe șanse să le obții.
      Aș vrea să vă văd cum vă descurcați fără bani de la București, fără gaze și fără energie electrică, că lemnul l-a tăiat prietenul vostru Attila V.

    • Atunci te du in tara ta care dupa cum zici nu este Romania.Nu fi nesimtit cu un popor care care te-a primit in sanul lui, care te-a respectat si ti-a dat acelesi drepturi ca oricarui cetatean al acestei tari.Pleca domnule, ce mai astepti? Nu ne mai batjocori limba cu incultura ta. Retardat esi dumneta domnule q.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.