Home / Politic / Marius Ichim, jignit de lozincile secuilor

Marius Ichim, jignit de lozincile secuilor

Distribuie

Vicepreşedintele naţional al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD), Marius Ichim, a declarat miercuri, 12 martie, într-o conferinţă de presă, că s-a simţit, în calitate de locuitor al oraşului Târgu-Mureş, ameninţat şi jignit de lozincile care s-au strigat la marşul secuilor de luni şi va cere Parchetului General şi celui de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să demareze procedurile de stabilire a statutului de indezirabil persoanelor străine care au participat la marş.

Mai mult, acesta i-a oferit un cadou simbolic liderului mişcării extremiste maghiare, o opincă, ca răspuns al jignirilor. „Ca cetăţean şi locuitor al Târgu-Mureşului, m-am simţit pur şi simplu ameninţat şi jignit de lozincile care s-au strigat la marşul de luni. Nu m-am simţit în siguranţă văzând o adunătură de cagule, oameni care fluturau steaguri discutabile şi însemne de uniforme militare total străine patriei noastre şi a statului de drept. Prin urmare, cred că ar trebui luate măsuri extrem de ferme, pentru că România este un stat de drept, Târgu-Mureşul este un oraş în care problemele interetnice de acum 24 de ani au repercusiuni şi în ziua de astăzi, atât din punct de vedere al mentalului colectiv, cât şi din punct de vedere al influenţei negative economice care se abate asupra Târgu-Mureşului şi cred că nu trebuie să mai aibă asemenea probleme, mai ales când nu locuitorii oraşului au provocat acest deranj destul de grav, ci persoane venite din alte părţi”, a declarat vicepreşedintele naţional al PNŢCD.

„Înţeleg drepturile minorităţilor, dar acesta este un atac”

Vicepreşedintele PNCŢD a subliniat că înţelege drepturile minorităţilor, ba mai mult a militat pentru ele, însă marşul de luni îl vede ca pe un atac la liniştea locuitorilor din Târgu-Mureş. „Înţeleg drepturile minorităţilor şi am militat pentru acordarea acestor drepturi, dar în momentul de faţă există un atac la liniştea locuitorilor din Târgu-Mureş şi sunt prevederi legale care ar trebui să se aplice şi se pot stabili persoanele care desfăşoară activităţi ostile statului român şi care pot fi declarate indezirabile. Există tehnici de captare a imaginilor care pot stabilire şi identificare a persoanelor străine cărora li se poate interzice să nu mai vină pe teritoriul statului român atât timp cât au acţiuni repetate. De aceea, cerem Parchetului General şi celui de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să demareze procedurile de stabilire a statutului de indezirabil persoanelor străine care au participat la marş. Acelaşi statut trebuie aplicat şi liderului mişcării extremiste maghiare, care nu este la prima incursiune de acest gen în Transilvania şi căruia i-aş oferi ca răspuns al jignirilor un cadou simbolic, şi anume o opincă a cărei pereche să o caute undeva prin Budapesta anului 1919”, a spus Marius Ichim.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.