Home / Politic / Steagul Uniunii Europene, incendiat la marşul ilegal al secuilor

Steagul Uniunii Europene, incendiat la marşul ilegal al secuilor

Distribuie

 

Astăzi, presa maghiară abundă în declaraţii ce descriu inocenţa participanţilor la Marşul Secuiesc de pe 10 martie de la Târgu-Mureş. Cetăţeanul Toth Balint, purtătorul de cuvânt al Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate declară că „media română a exagerat în ce privește acest scandal. În opinia lui adevărata problemă a fost neputinţa organizatorilor. ”Ce fel de luptă pentru autonomie este asta, dacă ne îngrămădesc, și ne aliniază ca pe niște gâște”, a subliniat Toth Balint, care nu a spus nimic despre faptul că marşul era neautorizat (!!!), nu a spus nimic despre blocarea minute întregi a traficului pe DN 15, drum de importanţă naţională, unde sute de maşini care veneau sau plecau spre Reghin – Bistriţa, au trebuit să aştepte până ce trece masa de manifestanţi. Ba mai mult, aşa cum au fost difuzate imagini, unii conducători auto au fost ameninţaţii cu săbiile de către „husari”. Apoi, organizatorul marşului neautorizat, cetăţeanul Izsak Balazs, spune că „Ziua Libertății Secuilor a fost umbrită de atitudinea restrictivă a autorităţilor. Am crezut că într-o țară membră UE este de neconceput încălcarea drepturilor esenţiale ale cetăţenilor.”  

Şi tocmai pentru a arăta cât de europeni sunt secuii precum Toth Ferencz din Sovata – membru al cercului de prieteni Jobbik şi membru al Plutonului Secuiesc din cadrul Gărzii Maghiare – manevrând neatent bricheta în momentul în care îşi aprindea ţigara, a dat foc din „neatenţie” steagului Uniunii Europene, într-un gest de mare deschidere interetnică şi multiculturală. 

(Sursa foto: Facebook)

 

De asemenea, verificati

Tragere la sorți la Tribunalul Mureș, pentru birourile electorale de circumscripție

Distribuie Sediul provizoriu al Tribunalului Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 …

0 comentarii

  1. Unde sunt autoritatile romanesti care permit pe teritoriul Rominiei asemenea manifestari teroriste. Cu ei la puscarie si imediat restrictie de a mai calca teritoriul nostru.Afara cu acesti mizerabili instigatori la violenta si teroare.Atentie si la organizatiile care ii sprijina si scoase in afara legii.

  2. Da cu steagul UE ce ați avut , retardaților?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.