Vlad Hagiu, sosit în slujba poloului mureşean Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 792 Vizualizări

Vlad Hagiu, sosit în slujba poloului mureşean

Cel mai titrat poloist al României, Vlad Hagiu, a acceptat din această lună să sprijine proiectul Clubului Sportiv Torpi Târgu-Mureş pentru ca echipa masculină de polo să revină pe prima scenă după o absenţă de peste 20 de ani în singurul sport olimpic de echipă care a reprezentat România la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, Londra 2012.

Fostul dinamovist, care a bifat 415 de prezenţe în lotul României a revenit în ţară după ce a activat trei ani ca antrenor în Germania, preluând echipele reprezentative de juniori la feminin şi cea de juniori III a băieţilor. La clubul mureşean are calitatea de coordonator tehnic, cu acceptul conducerii Federaţiei Române de Polo, care salută proiectul clubului de a reînvia această disciplină la Târgu-Mureş cu jucători în exclusivitate localnici.

Reporter: Ce v-a determinat să alegeţi Târgu-Mureşul?

Vlad Hagiu: M-am cunoscut cu preşedintele Sorin Moldovan în urmă cu patru ani şi i-am spus atunci că voi veni când văd proiecte exacte, lucruri concrete. M-a impresionat ce s-a realizat, implicarea celor de aici, transparenţa cu care se lucrează şi proiectul îndrăzneţ de a revigora una dintre ramurile sportive cu tradiţie în acest oraş. Iniţiativa de a mări raza secţiilor pe care se bazează în prezent surâde şi reprezentanţilor Federaţiei Române de Polo, al cărui angajat sunt.

Rep.: Sunteţi unul dintre aceştia care cunoaşte tradiţia polului mureşean…

V.H.: Am fost în perioada în care exista echipă la Târgu-Mureş şi ştiu foarte bine că întotdeauna au fost jucători valoroşi, cu unii am şi jucat în Naţională, jucători de vârsta mea, cum au fost Szasz Karoly şi Toth Ferenc. Este păcat că una din secţiile cu tradiţie a dispărut şi salutăm dorinţa ei de revenire. Federaţia doreşte creşterea numărului echipelor din campionat de la 8 la 10, cu cooptarea echipei reprezentative de juniori şi a Mureşului.

Rep.: Ce aţi găsit acum la noua secţie?

V.H.: Condiţii foarte bune de pregătire şi un program îndrăzneţ a unui club care are a doua pondere ca număr de jucători în cadrul federaţiei, după Crişul Oradea. Are în prezent cinci echipe, verigile lipsă fiind cele de seniori şi juniori II. Am fost recent într-un cantonament de câteva zile cu lotul de junioare şi toată lumea a fost foarte mulţumită, astfel încât, după tuneul echipelor de junioare din campionat, care va avea loc aici la începutul lunii aprilie, să alegem tot Târgu-Mureşul pentru un nou cantonament cu echipa reprezentativă. Când m-am întors din Germania, unii au considerat că este o greşeală din partea mea. Eu nu consider asta şi rămâne să dovedim prin rezultate. De apreciat şi se s-a realizat în doi ani cu echipa feminină, care a câştigat primele trofee, un prim meci internaţional feminin, câştigat de România cu un prim gol, istoric al acesteia, reuşit de o mureşeancă.

Rep.: Care ar fi strategia pentru selecţie?

V.H.: Eu sunt un profesionist, toată viaţa mea mi-am dedicat-o poloului. Cu copiii este greu, au şi ei alte preocupări, sunt la şcoală, au de învăţat, dar trebuie atraşi şi făcuţi să conştientizeze că poloul este un sport frumos. Rezultatele nu vin aşa, peste noapte, este nevoie de multă muncă, de o linie metodică modernă de pregătire şi răbdare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Domnule presedinte ! Aveti dreptate , nu , nu am realizat nimic in sport ! Dar asta nu-mi oprima dreptul la o parere (opinie) , corect ? Acum referitor la nume … pai daca mi-as declara identitatea as avea numai de suferit si stiti de ce ?? Pt ca daca ati merge mai des pe la federatie (Imparatie) unde au acces numai oamenii care AU REALIZAT CEVA IN SPORTUL ASTA , restul sunt muritori de rand , neimportanti , a-ti vedea ca este adevarat ce am spus mai sus ! Veniti sa vedeti TRANSPARENTA . Dar probabil nu puteti nici dvs sa faceti nimic in sensul asta … cum sa te pui cu Dinozaurii ?

  • Domnule anonimus, vad ca d-ta ai verticalitate !, Atat de vertical esti ca iti este RUSINE DE NUMELE TAU. Bravo mai anonimus. D-ta ar trebui sa iti asumi ceea ce scrii despre altii, nu sa faci morala sub masca anonimatului. Poate esti vreu frustrat care habar nu are de sport, dar ca mai toti se pricep la toate. E usor sa arunci cu noroi, poate ne spui ce ai realizat d-ta in domeniul in care lucrezi, sa ne arati ca ai dreptul sa comentezi de unul sau altul. Iar domnului alinp, pot sa -i sugerez sa candideze oriunde ( la vreo federatie etc ) si sa ne arate ce poate, apoi prin exemplul sau sa dojeneasca pe toata lumea. Ar trebui sa va fie RUSINE! Eu sunt Sorin Moldovan presedinte CS Torpi si va astept la club la noi sa faceti MACAR CAT A FACUT dl. Hagiu.

  • Intradevar ce se intampla acolo este de domeniul sf .dar asa este in sportul romanesc , asa ca stati calmi dlor nu se va schimba nimic . Deoarece dinsii au locurile asigurate si nimic nu-i sperie nu vedeti ??? Il demite de la seniori , il numeste la juniori + alte facilitati sibonusuri de parca il premiaza pentru realizari ,
    Auguri !

  • Cu o asemenea federatie nu este de mirare ca i se permite asa ceva . Pacat . Se cunoaste de mult timp ce se petrece la lotul de juniori , asta e ai bani esti nu ai nu esgi la lot . Nu degeaba lau gonit seniorii .

  • Care transparenta dle Hagiu ?! Aia de care dati dovada dvs la lotul de jIII ?? acolo unde va urecheaza parintii (de la care ati ciugulit din palma ) daca cumva indrazniti sa nu le mai chemati copii la lot ! Lot pe care il veti pune pe butuci asa cum ati facut si cu nationala mare , numai ca aici aveti un coleg de la dinamo ca secund iar acest coleg are calificare de sforar sef ! Tot ca o transpareta : invati sa va asumati esecurile si nu mai pozati in omul corect care din pacate nu sunteti … pacat de jucatorul Hagiu , caci antrenorul Hagiu mai are de lucrat la verticalitate !
    P.S Verticalitate este pozitia aceea pe care nu o aveti dvs cind va urmaresc anumite priviri pe la Floreasca inainte sau dupa antrenamente si meciuri cind vreti sa plecati !

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE