Drepturile consumatorilor, promovate în rândul elevilor Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Drepturile consumatorilor, promovate în rândul elevilor

Personalul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Mureş va distribui pliante şi broşuri informative vineri, 15 martie, în intervalul orar 12.00 – 13.00, în zona Ceasului floral din municipiul Târgu-Mureş, pentru a marca astfel Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită în fiecare an la data de 15 martie.

Parteneriat cu Palatul Copiilor

Potrivit comisarului şef adjunct al instituţiei, Marcela Achim, CJPC Mureş a desfăşurat mai multe activităţi cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, tema anului 2014 fiind informarea corectă, completă și precisă a consumatorilor. “Pentru promovarea informațiilor referitoare la Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor în rândurile tinerilor și elevilor s-a încheiat un parteneriat cu Palatul Copiilor din Târgu-Mureș. Trupa de teatru “Dicentis” din cadrul cercului oratorie și dezbatere al Palatului Copiilor, condus de doamna director Iolanda Cătinean, a prezentat în cadrul orelor o scenetă cu tema “Protecţia consumatorilor – consecinţele consumului de produse expirate și drepturile consumatorilor.” De asemenea, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş au transmis copiilor informații referitoare la consumul produselor alimentare, achiziționarea produselor nealimentare și serviciilor, la drepturile consumatorilor în relația cu operatorii economici și la importanța existenței în societatea românească a consumatorilor educați, informați și activi, care își cunosc drepturile și nu ezită să le apere atunci când este cazul. În același context, tineri voluntari, au transmis tuturor consumatorilor aceste idei împărțind pliante și broșuri trecătorilor din zonele aglomerate ale municipiului Târgu-Mureș”, a declarat jrs. Marcela Achim.

“Alege! Este dreptul tău!”

Totodată, CJPM Mureş şi Inspectoratul Școlar Județean Mureş au organizat joi, 13 martie, etapa judeţeană a concursului național cu tema “Alege! Este dreptul tău!”, găzduit de Colegiul “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș. “Au participat un număr de 35 elevi din şase școli de pe raza județului Mureș. Concursul a constat într-un test grilă, precum și prezentarea unui eseu cu tema “Informarea corectă, completă și precisă a consumatorilor.” Primii trei elevi clasați au primit premii constând în produse alimentare, iar aceștia vor participa la faza națională a concursului care va avea loc la București în vara acestui an. Coordonatoarea concursului din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a fost doamnna inspector Minodora Deac, iar sponsorul și reprezentantul operatorilor economici, doamna Dorina Bica”, a menţionat jrs. Marcela Achim. “Urăm tuturor cetățenilor din județul Mureș multă sănătate, realizări pe toate planurile, iar atunci când aleg să achiziționeze produse și servicii să nu ezite să-și apere drepturile de consumatori”, a completat jrs. Marcela Achim.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE