Share
Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

JUMĂTATE DINTRE NOI NU MERGEM ÎN VACANŢĂ

* Jumătate dintre români nu intenţionează să meargă în vacanţă în acest an, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015, România fiind principala destinaţie turistică, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research în luna februarie. 22% dintre românii cu vârstă peste 18 ani nu au fost în vacanţă anul trecut, iar în 2014 numărul acestora se va dubla, potrivit studiului, întrucât jumătate dintre români declară că nu au în acest moment planuri de vacanţă. România rămâne atracţia turistică cea mai importantă şi în acest an, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţioneaza să meargă în vacanţă. Grecia cu 14% şi Italia cu 6% sunt următoarele ţări pe lista preferinţelor de vacanţă pentru 2014. Cea mai populară destinaţie turistică a fost anul trecut România, fiind aleasă de aproape jumătate dintre români. La distanţă mare faţă de România, în topul ţărilor vizitate s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele anul trecut au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania.

AJUTOR PENTRU TOŢI ÎN CREAREA DE FIRME

*Facilităţi pentru toată lumea la crearea primei firme! Este obiectivul noului ministru al IMM-urilor. Florin Jianu susţine că acestea trebuie extinse la nivelul întregii populaţii, astfel încât orice persoană, inclusiv bătrânii şi pensionarii, să îşi poată lansa o afacere. Noul ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi Turism a explicat că în România sunt 22 întreprinderi mici şi mijlocii la mia de locuitori, în timp ce media europeană este de 50-56 IMM-uri la mia de locuitori. Totodată, Florin Jianu susţine că un tânăr poate realiza mult mai multe lucruri în România, decât peste graniţă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

IMPORTANT! Reguli noi în transportul de tip taxi și transportul public local din Târgu Mureș!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Târgu-Mureș a luat miercuri, 25 martie, noi măsuri pentru …

Share
Share