Florin Urcan, împotriva trocurilor politice cu UMF Luduș
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Florin Urcan, împotriva trocurilor politice cu UMF

Deputatul PDL Florin Urcan a semnalat marţi, 11 martie, cu ocazia lecturării declaraţiei politice cu tema “Trocul politicienilor nu are ce căuta în activitatea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Mureş”, o situaţie “inacceptabilă, impardonabilă şi de neconceput, referitoare la imixtiunea gravă a trocului politicianist şi a lucrăturilor pe sub masa politicului, practicate de actualii guvernanţi USD – UDMR care au ca obiect activitatea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.”

Politizare exacerbată, pentru răcorirea unor orgolii

Potrivit deputatului democrat – liberal, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş “trebuie să fie percepută ca una dintre instituţiile etalon ale judeţului Mureş, un veritabil punct de reper în activitatea educaţională şi de cercetare universitară din ţara noastră, chiar din Europa”, cu trebuie să ne mândrim. “Nu trebuie să distrugem, ci trebuie să creem şi să facilităm toate oportunităţile posibile pe care această universitate cu tradiţie să le poată accesa în vederea organizării şi desfăşurării activităţii, într-un mediu academic care este deja tot mai elitist şi concurenţial. În municipiul Târgu-Mureş există deja demarate proiecte care reprezintă o formulă clară de succes, în care mediul universitar, de cercetare, mediul economic intern şi internaţional şi administraţia publică locală formează, în comun, vectorii creării unui pol de dezvoltare care pot recontura întreg judeţul pe harta Europei. Nu putem rata o asemenea şansă. Din nefericire, asistăm astăzi prin semnarea protocolului încheiat între Ponta şi UDMR, la distrugerea fără echivoc a oricărei perspective de plusvaloare, prin simplul fapt că politizarea exarcebată făcută doar cu interesul de a mai răcori marile-mici orgolii ale unor lideri interesaţi şi introvertiţi, va îndepărta viitorii studenţi la a mai accesa serviciile educaţionale ale acestei universităţi etalon, trimiţând-o spre derizoriu”, a arătat Florin Urcan.

Lobby pentru autonomia decizională

De asemenea, deputatul PDL a susţinut importanţa autonomiei decizionale de la nivelul UMF Târgu-Mureş şi a solicitat premierului Victor Ponta să nu facă trocuri cu respectiva instituţie de învăţământ superior. “Cei de la Universitate ştiu cel mai bine ceea ce este de făcut, ei singuri îşi hotărăsc drumul propriu pe care merg, strategia pe care o vor urma în ceea ce priveşte dezvoltarea pe termen mediu şi lung a ofertelor şi serviciilor prestate, iar studenţii care le vor accesea vor ca acestea să fie de calitate maximă, indiferent de limba în care sunt exprimate. UMF Târgu-Mureş atrage studenţii prin valorile pe care le creează, prin calitatea actului educaţional şi de cercetare, iar nu prin limbile vorbite, politicienii dispuşi la jocuri de culise şi aranjamente meschine trebuie să accepte aceste lucruri. Transmit un apel public, tuturor politicienilor care au negociat astfel de protocoale, primului ministru Victor Ponta, să lase Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş să-şi ia singură deciziile privind propriul viitor şi să retragă de urgenţă orice imixtiune politicianistă ce poate aduce grave atingeri activităţii şi viitorului universităţii. Trag un semnal de alarmă, prin faptul că nu vreau şi nici nu doresc ca generaţiile viitoare să ne facă pe toţi părtaşi sau coautori la distrugerea unei instituţii de top a învăţământului şi cercetării româneşti”, a susţinut Florin Urcan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE