Home / Administratie / Peste 1,5 tone de alimente, retrase de pe piaţă

Peste 1,5 tone de alimente, retrase de pe piaţă

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş au efectuat în perioada 6 ianuarie – 10 martie 2014 acţiuni de control în 936 de unităţi de procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor şi în unităţi de alimentaţie publică, aplicând 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.320 lei, şase avertismente, o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.
Potrivit directorului executiv al DSVSA Mureş, dr. Vasile Oprea, au fost efectuate 575 controale în unităţi de procesare, depozitare şi comercializare alimente de origine non animală cum ar fi brutării, mori, depozite de legume – fructe, depozite de seminţe de consum, magazine de pâine, magazine de legume, fructe, unităţi de ambalare produse de origine non animală, supermarketuri, 361 de controale în unităţi de procesare, depozitare şi comercializare alimente de origina animală cum ar fi centre de colectare a laptelui, unităţi de procesarea laptelui şi a produselor din lapte, unităţi de depozitare şi de procesare carne, unităţi de reambalare, magazine alimentare, supermarketuri şi în unităţi de alimentaţie publică, cum ar fi restaurante, cantine şi firme de catering. „A fost confiscată o cantitate de 1.566 de kilograme şi 28 de litri de alimente neconforme precum şi 2.000 de ouă, în valoare de 6.961 lei”, a precizat dr. Vasile Oprea. „Principalele neconformităţi constatate au fost următoarele: depozite supraaglomerate, incompatibilităţi la depozitare, pavimente deteriorate, alimente cu ambalaje murdare, deteriorate, fără elemente de identificare sau cu elemente de identificare ilizibile, ouă nemarcate corespunzător, neimplementarea procedurii privind trasabilitatea produselor şi a procedurii de retragere de pe piaţă în caz de neconformitate”, a mai punctat dr. Vasile Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ședința lunii ianuarie în Consiliul Local Luduș

Pentru ședința ordinară din luna ianuarie, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan a convocat aleșii locali …