Bluesul adevărat revine la Sighişoara Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Bluesul adevărat revine la Sighişoara

Ediţia cu numărul 9 a Sighişoara Blues Festival va avea loc în perioada 28-29 martie, eveniment organizat de Asociaţia Culturală Sighisoara Blues Hospital cu sprijinul Primăriei Sighişoara.

Două concerte pe seară

Vor concerta la ediţia din acest an King Pug (UK, Spania), Sharrie Williams, SUA (vineri 28 martie) şi Tangled Eye,USA, Olanda, Eugene“ Hideaway” Bridges,USA (sâmbătă, 29 martie). Preţul unui bilet este de 80 de lei pentru o zi de festival. “Ca în fiecare an festivalul se va desfăşura în sala de spectacole “Mihai Eminescu”, pe parcursul a două seri, în perioada 28 – 29 martie, beneficiind de două concerte pe seară a câte 80 de minute. La atmosfera zilelor de festival va contribui şi foierul sălii, spaţiu larg în care înainte de spectacole şi în pauzele de 30 de minute dintre ele, în mod interactiv, artiştii îşi vând discurile, dau autografe, îşi povestesc viaţa şi profesiunea, sponsorii fac sampling, iar reprezentanţii media îşi realizează interviurile”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Sighişoara Blues Festival, organizatorul festivalului.

Sharrie Williams, capul de afiş al festivalului

După o pauză de un an singurul festival dedicat exclusiv bluesului din România revine în burgul Sighişoarei, capul de afiş al ediţiei din acest an fiind Sharrie Williams din Statele Unite. “De regulă festivalul era organizat la finele lunii februarie. În această perioadă  exista posibilitatea, cum am mai păţit de câteva ori, să fie timpul foarte nefavorabil din punct de vedere al zăpezii. La câteva ediţii am avut această problemă în care lumea nu a putut să vină deoarece erau drumuri blocate din cauza condiţiilor nefavorabile ale vremii şi atunci am programat festivalul spre sfârşitul lui martie  ca să  nu fie nici un fel de risc vis a vis de zboruri cu artiştii şi de primirea oaspeţilor. În ce priveşte artiştii care vor onora ediţia din acest an, Sharrie Williams din Statele Unite este cotată printre primii 15 interpreţi de blues din Statele Unite. În jurul ei s-au creat şi alte trei trupe foarte cunoscute în domeniul blues-ului, toţi fac parte din topul celor mai buni interpreţi de blues la ora actuală aflaţi pe val”, a declarat Ioan Lazăr, unul din organizatorii festivalului.

Două zile de blues adevărat

Locaţiile festivalului au rămas neschimbate, Casa de Cultură “Mihai Eminescu”, respectiv crama Hotelului Sighişoara pentru sesiunile de jam session, la fel ca şi prezentatorul festivalului, Berti Barbera. “Este cel mai mare regal de blues din estul Europei şi atunci cu mare drag îi invit pe toţi iubitorii bluesului din România la Sighişoara pentru două zile de blues adevărat. Îi aşteptăm pe toţi cu blues de calitate şi gânduri bune!”, a precizat Ioan Lazăr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE