FOTO: Miting pentru unitate naţională la statuia lui Avram Iancu Eveniment
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

FOTO: Miting pentru unitate naţională la statuia lui Avram Iancu

Uniunea Naţională Vatra Românească, filiala Mureş, în colaborare Asociaţia Cultural Patriotică “Avram Iancu”, Despărţământul Mureş al Astrei, Asociaţia Cultul Eroilor “Ştefan Guşă”, Fundaţia Culturală “Vasile Netea”, Fundaţia “Emil Dandea”,  Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociaţia Noua Dreaptă a organizat miercuri, 19 martie în faţa statuii lui Avram Iancu din centrul municipiului Târgu Mureş  un miting  pentru a comemora evenimentele din 20 martie 1990 de la Târgu  Mureş. Acţiunea, la care au asistat aproximativ 300 de persoene a debutat cu un tedeum susţinut de un sobor de preoţi, moment urmat de luările de cuvânt ale organizatorilor, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nerespectarea legilor şi a Constituţiei României precum şi de acţiunile antinaţionale şi antiromâneşti manifestate în ultima perioadă.

Miting fără conotaţii de partid

“Scopul acestui miting  este de a impune clasei politice respectarea legii şi a Constituţiei României. Este un miting pentru unitatea României în ideea în care situaţia economică cred că ne uneşte, atât pe unguri cât şi pe români. Credem că cereri de genul : încă o limbă oficială în administraţie,  un alt drapel decât cel naţional şi  autonomie pe criterii entice administrative sunt de neacceptat. Cerem politicienilor, indiferent cine ar fi la guvernare, să respecte Constituţia României. Am dorit ca acest miting să fie fără conotaţii de partid, suntem dezbrăcaţi de haine politice, avem pe noi o singură haină, cea românească care se numeşte România”, a precizat Florin Oproiescu, preşedintele Uniunii Naţionale Vatra Românească.

Insula şerpilor din mijlocul ţării

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi  Ilie Şandru, preşedintele Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care a transmis mesajul cetăţenilor români din Mureş, Harghita şi Covasna. “Acest forum a fost  creat de la bun început cu scopul de apăra interesele celor peste 400.000 de români din aceste trei judeţe, atât în faţa extremismului şi iredentismului unguresc cât şi în faţa guvernanţilor ţării. Aceştia  au uitat şi uită că în această insulă a şerpilor din mijlocul ţării este totuşi pământ românesc, care din păcare a fost şi este lăsat la cheremul UDMR-iştilor”, a menţionat Ilie Şandru.

„Să punem piciorul în prag şi să salvăm ţara”

Printre cei prezenţi la mitingul din centrul Târgu Mureşului s-a numărat şi liderul PRM, Gheorghe Funar. “Sunt din nou aici la Târgu Mureş unde m-am revăzut cu foarte mulţi patrioţi cu care în februarie-martie 1990 am pornit împreună Vatra Românească, pentru a salva Ardealul de la dezmembrare şi de alipire la Ungaria. După 24 de ani în loc să trăim într-o Românie mândră şi prosperă ne paşte pericolul dezmembrării teritoriale a României, iar Ungaria şi ungurii profită de situaţia juridică din jurul României, de această conjunctură politică internaţională şi acţionează pe faţă pentru dezmembrarea României. Sper ca mesajul de azi de aici de la Târgu Mureş să-i trezească pe români, să ne unim, să punem piciorul în prag şi să salvăm ţara şi viitorul poporului român”, a spus Gheorghe Funar, preşedintele  Partidului România Mare.

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1136]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • In legatura cu manifestatia de azi, redau parerea mea strict personala: au participat intre 1500 si 2000 de persoane, nu 300. Actiunea a avut un caracter stric civic, dorindu-se a fi un vot de blam pentru toata clasa politica post-decembrista si un nou inceput pentru societatea civila, trezita din adormire. In numele catorva revolutionari, s-au impartit fluturasi cu urmatorul continut:
    SOS
    ROMANIA IN PERICOL!!!!

    DE 24 DE ANI, STRUCTURILE COMUNISTO-SECURISTE CARE AU PRELUAT PUTEREA PRIN GENOCID, DUPA FUGA LUI CEAUSESCU, CONTINUA GENOCIDUL IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR.

    AVEM HOTII DE NIVEL MONDIAL DAR NU AVEM HOTI.

    AVEM CORUPTIE DE NIVEL MONDIAL DAR NU AVEM CORUPTI.

    AVEM FALSURI DE NIVEL MONDIAL DAR NU AVEM FALSIFICATORI.

    AVEM SUBMINAREA SI TRADAREA TARII DAR NU AVEM TRADATORI.

    AVEM PRESEDINTE DEMIS DE POPOR DAR ESTE IN CONTINUARE PRESEDINTE.

    AVEM POLITICIENI ALESI PENTRU INLATURAREA „FOSTILOR” DAR GUVERNEAZA IMPREUNA CU ACESTIA.

    AVEM O TARA BOGATA DAR CU OAMENI SARACI.

    CU GRUPURI SI GRUPULETE, CU ARIPI SI ARIPIOARE, CU NUME SI IDEOLOGII SCHIMBATE, DE PESTE 24 DE ANI NE CONDUCE ACELASI FSN.

    CEAUSESCU A CONDUS TOT 24 DE ANI.

    TREZESTE-TE POPOR, INAINTE DE PROPRIA-TI DISPARITIE!!!!!!

  • Este vinovat dl. Florea primarul care a permis extremistilor sa organizeze miting in Tg. Mures,oras care nu are nimic comun cu secuii. Au fost umiliti toti cetatenii romani, toata politia si jandarmeria.Sa-i fie rusine!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE