Home / Social / Amenzi pentru igienizarea nesupravegheată a terenurilor

Amenzi pentru igienizarea nesupravegheată a terenurilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş informează cetăţenii cu privire la consecinţele pe care le pot suporta în cazul în care ard vegetaţia uscată fără a supraveghea focul. Potrivit ISU, oamenii riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei dacă nu obţin permisul de lucru cu foc şi dacă nu iau măsurile împiedicării propagării focului la vecinătăţi.

Măsuri de precauţie la igienizarea terenurilor

Reprezentanţii ISU „Horea” al judeţului Mureş reamintesc câteva reguli ce trebuie respectate la igienizarea terenurilor şi utilizarea focului deschis. „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită sau pe timp de vânt, arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. Arderea se execută în locuri care nu permit propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi care să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport a gazelor naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. Vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier prin executarea de fâşii arate. Nu se aprinde focul la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de locuinţe şi anexele acestora, 100 de metri faţă de depozitele de furaje, 200 de metri faţă de liziera pădurii. Arderea se execută numai pe timp de zi. Arderea miriştii, a vegetaţiei uscate, şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţeneşti nu necesită obţinerea permisului de lucru cu foc. Emiterea permisului de lucru cu foc se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens”, se arată într-un document remis de Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Accident grav în Dumbrăvioara

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină miercuri, 24 noiembrie, …