Viitorii comunicatori, în vizită la Zi de Zi Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Viitorii comunicatori, în vizită la Zi de Zi

Studenţii Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, viitorii comunicatori, au făcut joi, 20 martie, o vizită redacţiei cotidianului Zi de Zi pentru a vedea cum se desfăşoară munca într-o redacţie de ştiri, dar şi pentru a-şi clarifica anumite nedumeriri. Deşi au fost reţinuţi în a pune întrebări, tinerii au spus că sunt decişi şi motivaţi să devină cei mai buni în domeniul relaţiilor publice, unii dintre ei începând deja să-şi acumuleze experienţă, atât de necesară la angajare.

„Vom începe să redactăm articole de presă şi comunicate”

Însoţiţi de profesorul seminarului „Comunicare cu presa”, studenţii s-au aflat pentru prima oară într-o instituţie de presă, urmând să discute, în cadrul seminarului, impresiile din redacţie. „Am venit cu studenţii anului II de la Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii „Petru Maior”. Vizita la redacţie face parte din seminarul cursului „Comunicare cu presa”. Este prima vizită şi urmează să discutăm la clasă despre cum a fost, cum li s-a părut, impresiile, urmând, în scurt timp, să facem şi articole de presă, comunicate. Încercăm să abordăm partea practică a învăţământului, pentru că ea este foarte importantă”, a povestit drd. Marius Ichim, profesorul de seminar al anului II.

„Trebuie să fac mai multe pe lângă facultate”

Tinerii sunt convinşi că pentru a putea profesa în domeniu, nu e suficient doar să participe la cursuri şi seminarii. Practica şi voluntariatul îi pot ajuta să acumuleze mai multă experienţă, să cunoască specialiştii din domeniu şi, de ce nu, să-şi formeze şi un nume. „Mi-am ales Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice pentru că este un domeniu foarte vast şi pot să lucrez în mai multe locuri. Întâlnirea de astăzi mi s-a părut foarte interesantă, mai ales că este prima oară când vin într-o redacţie de ştiri, la un ziar. Deocamdată, nu am experienţă deloc în acest domeniu. Sunt mulţumită de facultate şi mi-am dat seama că trebuie să fac mult mai multe pe lângă facultate pentru a acumula cât mai multă experienţă. În viitor, îmi doresc să profesez în domeniul comunicării şi relaţiilor publice”, a spus Lăcrămioara Moldovan.

O întâlnire interesantă

Despre întâlnire au spus că a fost interesantă, fiind un bun prilej de a învăţa lucruri noi. „Am vrut să aflăm mai multe despre ce se întâmplă într-o redacţie, cum se desfăşoară munca. Eu am publicat două articole în revista LitArt, în numărul din iunie. Am ales domeniilor relaţiilor publice pentru că am simţit că mi se potriveşte cel mai bine acest domeniu. Sunt o fire comunicativă, sociabilă, îmi place să aduc argumente, chiar şi să scriu, iar având în vedere că este un domeniu atât de divers, am spus că pot să-mi permit să învăţ mai multe, astfel încât să mă dezvolt mai bine. În viitor, îmi doresc să rămân tot pe partea de PR, mă atrage mai mult ideea de publicitate, de purtător de cuvânt, marketing. Consider că este bine să cochetez puţin şi cu jurnalismul, pentru că se acumulează experienţa. Întâlnirea mi s-a părut interesantă şi liniştită, am aflat câteva lucruri noi”, a spus Irina Toncean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE