Home / Social / Locuitorii din Solovăstru, protest în faţa Consiliului Judeţean

Locuitorii din Solovăstru, protest în faţa Consiliului Judeţean

Distribuie

Aproximativ 70 de locuitori ai comunei Solovăstru au protestat vineri, 21 martie, în faţa Consiliului Judeţean Mureş, pentru a-şi exprima nemulţumirea şi frustrarea faţă de situaţia gravă în care se află comuna şi satele aparţinătoare în ceea ce priveşte infrastructura, considerând acţiunea o modalitate de a cere ajutor şi nicidecum un atac la adresa Consiliului Judeţean Mureş.

„Protestăm pentru situaţia din comuna noastră”

„Drumurile de la noi arată ca în război”, „promisiunea dumneavoastră este o glumă foarte proastă”, „domnule Dobre nu uita să îţi respecţi promisiunea”, „găurile din comună sunt văzute de pe lună” au fost doar câteva dintre mesajele de nemulţumire pe care le-au transmis oamenii în cadrul acţiunii de vineri. Aceştia au subliniat că mitingul nu are legătură cu vreo campanie electorală, ci cu situaţia disperată în care se află comuna lor, unde de mai bine de opt ani nu s-a făcut nimic. „Protestăm pentru situaţia din comuna noastră. De 8 ani nu s-au reparat drumurile comunale, drumul judeţean. Am avut promisiuni că se vor face, ne-a ajuns cuţitul la os. Nu este propagandă electorală, e un miting al oamenilor, al cetăţenilor din comună. Oamenii sunt frustraţi. De ani de zile, Consiliul Judeţean nu ne-a ajutat în nicio direcţie, probabil ne-a ajutat cu canalizarea, dar avem proiecte care sunt eligibile şi ni se spune că nu au finanţare. De exemplu, avem un proiect cu grădiniţa la Solovăstru. Nu ţine de Consiliul Judeţean, într-adevăr, dar până la urmă toate se leagă. E singurul loc unde am putut să venim. Domnul Dobre va putea discuta în stânga şi în dreapta cu restul care ţin de Consiliul Judeţean. Căminul cultural trebuie făcut, podul la fel, deci pur şi simplu nu s-a făcut nimic. Avem 8 ani în care nu s-a întâmplat nimic în Solovăstru. Sunt peste 3.000 de locuitori, e o comună destul de mare, e la 3 kilometri de Reghin. Toate comunele sunt asfaltate, inclusiv drumurile comunale. Suntem o comună săracă şi am venit să cerem ajutor de la Consiliul Judeţean. Nu are legătură cu nicio campanie electorală şi nu am venit să protestăm împotriva domnului Ciprian Dobre. Primarul este bolnav şi nu vrem să-l atacăm. Nu atacăm nici viceprimarul sau Consiliul Local”, a spus Ciprian Cherecheş, localnic.

„Care este proiectul blocat de Consiliul Judeţean?”

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş i-a întrebat pe oameni care este propunerea pe care consilierii locali din Solovăstru au făcut-o Consiliului Judeţean Mureş, iar acesta a refuzat-o sau blocat-o şi când au vorbit ultima oară cu consilierul judeţean care reprezintă zona. „Toţi aţi semnat şi eu citesc actul scris de dumneavoastră. Care este proiectul blocat de Consiliul Judeţean Mureş? Am 14 ani de avocatură, sunt om de drept. Oriunde mă duceţi şi oricâte proteste faceţi nu scăpaţi de această întrebare. Eu trebuie să înţeleg, deci, că acest protest nu este împotriva Consiliului Judeţean, ci împotriva primarului?”, i-a întrebat Ciprian Dobre.

În replică, oamenii i-au spus preşedintelui că au specificat în document lucruri care li s-au spus şi lor, neavând astfel un răspuns concret la întrebare şi că, de fapt, ei s-au adunat la miting pentru a-şi striga supărările şi frustrările. „Noi am venit la dumneavoastră, pentru că suntem frustraţi, pentru a ne ajuta. Nu am venit să schimbăm primar, viceprimar şi nici într-un caz Consiliul Judeţean. Noi am venit să ne audă Consiliul Judeţean. Avem numai promisiuni”, au spus oamenii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.