U Mobitelco-BC Mureş, meci pentru locurile 1-4 BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

U Mobitelco-BC Mureş, meci pentru locurile 1-4

 

În etapa a XXIV-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte sâmbătă, 22 martie, de la orele 19.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, formaţia locală U Mobitelco. Este o partidă extrem de importantă în vederea ocupării unui loc în primele 4 în clasamentul final al sezonului regulat, locuri ce oferă ocupantei acestora avantajul terenului propriu în primul tur din play off. Cele două formaţii au suferit câte 7 înfrângeri până în prezent şi, în cazul unei victorii, mureşenii şi-ar asigura întâietatea, chiar în cazul unui alt eşec în ultimele două etape, având şi avantajul întâlnirilor directe cu clujenii. Aceştia mai au de disputat restanţa de la Mediaş, cu Gaz Metan, formaţie ieşită în acest sezon din cursa pentru locurile de play off şi la Bucureşti, cu Steaua CSM, care mai speră să prindă ultimul tren.

Trei victorii mureşene în ultimele trei întâlniri

Duelul cu U Mobitelco este unul dintre cele mai bogate ca număr de dispute pentru mureşeni. Pe clujeni i-au întâlnit de 28 de ori şi alb-negrii conduc cu 15-13. Ultimele trei confuntări au fost câştigate de echipa lui Srecko Sekulovic, dintre care una pe Someş, 111-105 în returul sezonului trecut. Acel succes a fost al treilea în deplasare pentru mureşeni în faţa acestora, faţă de cele patru ale clujenilor în „junglă”. În tur, mureşenii au învins cu 98-91 şi chiar o înfrângere la o diferenţă mai mică i-ar plasa înaintea acestora în caz de egalitate de puncte. La jocul din toamnă, Goran Martinic a făcut un joc de excepţie, reuşind nu mai puţin de 32 de puncte, dintre care 6 reuşite de trei puncte. La clujeni evolua fostul „tigru” Branko Cuic, revenit la echipa clujeană, dar cei mai buni marcatori au fost Silvăşan şi Hargrove, cu 25, respectiv 23 de puncte înscrise. A fost un meci al „lunetiştilor”, în care scorul aruncărilor din afara semicercului a fost 15-11 pentru BC Mureş.

Etapă cu multe jocuri cheie

Această etapă programează mai multe partide foarte importante în vederea stabilirii ierarhiei pentru play off. Cu trei etape înaintea finalului, primele şase locuri sunt decise, urmând a fi stabilită doar ordinea. Capul de afiş este fără îndoială meciul dintre primele două clasate, ambele cu câte 5 înfrângeri, CSU Asesoft Ploieşti şi CSU Atlassib Sibiu, adversara mureşenilor din etapa viitoare. Dacă primele şase echipe care vor lua startul în play off se cunosc, pentru celelalte două se află în cursă trei formaţii. Cel mai bine clasată este BCM U Piteşti, care întâlneşte pe teren propriu CSM U Craiova, echipă clificată deja, dar care poate spera la un loc mai bun. Celelalte două sunt Energia Rovinari şi Steaua CSM Eximbank Bucureşti, ambele cu 10 înfrângeri, care se întâlnesc în joc direct la Târgu Jiu. Sarcina cea mai grea pare a o avea echipa bucureşteană, care mai are de întâlnit în ultimele două etape pe U Mobitelco şi CSU Atlassib. Unele echipe merg şi pe jocul rezultatelor, dar în primul rând trebuie să conteze pe rezultatele proprii, cu gândul că fiecare poate învinge pe oricine, chiar pe terenul adversarei.

„Meci crucial pentru locurile 1-4”

Preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu consideră partida din campionat de sâmbătă cu U Mobitelco una decisivă pentru clasarea pe unul dintre primele patru locuri la finalul sezonului regulat, cele care vor avea avantajul terenului propriu în tuneul play off. „Este un meci de o importanţă capitală pentru a intra pe locurile 1-4, după părerea mea. Chiar dacă unii au afirmat că am făcut cel mai slab joc cu Energia Rovinari, eu consider că a fost un meci foarte bun de apărare, chiar dacă atacul nu a fost la înălţime. După cum spunea recent şi antrenorul nostru, este mai bine să câştigi la un punct cu puţine puncte înscrise, decât să înscrii multe şi să pierzi. Vom încerca să ne apărăm la fel şi la Cluj şi să remediem ce s-a greşit în atac”, a afirmat Cornel Lungu.

 

Optimism şi încredere în sânul BC Mureş

Înaintea ultimei deplasări din acest campionat a sezonului regulat pentru BC Mureş, întreg lotul este valid şi decis să obţină victoria. „Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu, Clujul este o echipă puternică. Avem toţi jucătorii valizi, ne simţim pregătiţi pentru această partidă şi suntem decişi să facem tot ce ne stă în putere pentru a obţine victoria”, a spus înaintea plecării spre Cluj antrenorul Srecko Sekulovic.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE