Home / Social / Adopţia, o alegere nobilă, la marşul pentru viaţă

Adopţia, o alegere nobilă, la marşul pentru viaţă

A treia ediţie a marşului pentru viaţă a avut loc sâmbătă, 22 martie, la Târgu-Mureş, tema din acest an fiind „Adopţia, o alegere nobilă”. Pe o vreme caldă, de primăvară, cu mult soare afară, dar şi în suflete, zeci de părinţi şi copii au militat împotriva avortului, acel păcat cu consecinţe dramatice pentru societatea noastră. Evenimentul a fost un bun prilej de a susţine familia tradiţională, solidă, sănătoasă şi prosperă.

„Viaţa este un dar de la Dumnezeu”

Părintele Dan Fodor a deschis manifestarea cu o rugăciune şi cu speranţa că mesajul de iubire şi de viaţă va ajunge la cât mai multe suflete. Cu scopul de a sensibiliza inimile, marşul pentru viaţă reprezintă o afirmare a familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia. „Marşul acesta trebuie să fie o rugăciune, acesta este sensul lui. Ne spune Mântuitorul Hristos că nu putem face nimic fără El şi de aceea trebuie să-L chemăm în ajutor, să ne umple cu harurile Sale, să ne deschidă inimile pentru a putea duce mesajul de iubire, mesajul de viaţă. Suntem în postul Paştelui şi cu atât mai mult ar trebui să vorbim despre El. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit la marş. Marşul este un bun prilej pentru a dovedi că noi, creştinii, suntem uniţi când vine vorba despre apărarea valorilor creştine. Marşul pentru viaţă este o acţiune binecuvântată de Dumnezeu, iar în fruntea lui se află puterea divină. Drept urmare, suntem convinşi că acest marş sensibilizează inimile multora, pentru că ideea de viaţă este infinit de preţioasă. Viaţa este sacră, este un dar de la bunul Dumnezeu pe care trebuie să-l preţuim, să-l valorizăm cum ştim noi mai bine. Doar împreună şi uniţi în credinţă vom reuşi să întemeiem o cultură a vieţii. Haideţi să fim o voce pentru cei fără glas, să demonstrăm încă o dată că ne pasă de cei mai mici, să fim uniţi în cuget, în credinţă şi într-un singur glas să răsune că noi suntem un popor pentru viaţă”, a menţionat Părintele Dan Fodor.

„Avortul este un păcat”

Părintele a subliniat şi statisticile alarmante ale avortului pentru ţara noastră, dar şi faptul că avortul este un păcat cu consecinţe dramatice pentru societate.  „Din nefericire, avortul a devenit o plagă pentru societatea românească, având consecinţe dramatice, inclusiv diminuarea populaţiei. România este singura ţară europeană în care numărul avorturilor din ultimii 25 de ani a depăşit numărul cetăţenilor ţării. Pe de altă parte, pentru familiile care nu pot da naştere de prunci, adopţia este o binecuvântare de la Dumnezeu. Scopul principal al marşului pentru viaţă îl reprezintă susţinerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând din momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, care sunt temelia societăţii solide şi sănătoase. Vrem să transmitem un mesaj clar, şi anume să spunem stop avortului. Avortul este un păcat. Tema ediţiei din acest an este „Adopţia, o alegere nobilă”, a spus Părintele Dan Fodor.

„Avortul trebuie să înceteze”

Dr. Caterina Grif, medic primar ginecolog, a vorbit despre impactul negativ pe care îl are avortul asupra vieţii sociale şi a demografiei, subliniind, de asemenea, că el trebuie să înceteze. „Aş vrea să le fac tuturor un apel: să renască spiritual şi să accepte că viaţa începe în momentul concepţiei. Este dovedit ştiinţific că fiecare am fost la început o celulă. Impactul pe care îl are avortul asupra vieţii sociale, asupra demografiei, asupra sferei juridice este, din păcate, subevaluat sau, poate, nu este luat în calcul, comutându-ne interesul, imaginea spre alte sfere şi domenii, dar, de fapt, printr-o astfel de politică nu se reuşeşte decât să se adâncească suferinţa unui popor care deja este într-un declin demografic de 22 de ani, iar acest lucru ar trebui să-i intereseze pe cei care se află în funcţii politice şi care vorbesc în numele nostru. De aceea, apelul meu este pentru toţi oamenii, din toate sferele de activitate, fiindcă avortul trebuie să înceteze, viaţa trebuie să învingă”, a transmis dr. Caterina Grif.

Scrisoarea de dragoste a unui copil nenăscut către mama lui citită de către Veronica Ilie, redactor Radio Târgu-Mureş

„Sărut mâna, măicuţa mea, sunt eu, cel din pântecele tău, care îţi şoptesc la ureche cât sunt de speriat, de trist şi de îndurerat pentru că vrei să mă omori crezând că îţi sunt o povară, dar tu nu ştii cât e de greu să nu-ţi aud cântecul de leagăn, să nu mă bucur de mângâierile tale, să nu-ţi văd chipul, măicuţă dragă. Cât aş vrea să mă cuibăresc la pieptul tău izvorâtor de tihnă, de linişte, pace şi bogată dragoste. Ce puternici am putea fi împreună şi cum am învinge toate necazurile şi, mai ales, ce frumoasă ar fi viaţa alături de tine. Aş vrea să mă pot bucura şi eu de frumuseţea cerului senin, să alerg cu voioşie pe câmpul înflorit, să-ţi împletesc mândră cununiţă şi să tresar nedumerit de ciripitul vesel al vrăbiilor certăreţe. Ţi-aş încânta sufletul cu multe ghiduşii, iar drăgălăşeniile mele ţi-ar descreţi, mamă, fruntea în clipele de cumpănă. Te-aş ocroti şi m-aş face scut împotriva necazurilor. Nu gândi că sunt mic şi neputincios, pentru că primindu-mă pe mine în viaţa ta, măicuţă bună, pe pruncul Hristos în primeşti. Tresar de bucurie gândind cum ţi-ai rezema capul obosit pe umărul meu şi câtă putere ai găsi acolo, cum voi fi reazămul bătrâneţilor tale. Măicuţă, trebuie să-ţi mărturisesc ce frică îmi este la gândul că lama tăioasă mă va sfâşia şi mă va transforma în bucăţele mici fără de viaţă, care vor ajunge la gunoi. Oare nu auzi cum îmi bate inimioara şi cum tremur de frică? Măicuţă dragă, aş vrea să mă pot uita în ochii tăi şi să te rog să ai milă de mine, să-ţi zâmbesc drăgălaş cum numai eu ştiu şi să te strâng în braţe, să-ţi dau forţă şi curaj, încredere şi convingerea că nu omorându-mă pe mine vei scăpa de necazuri, ci abia atunci vei da de greutăţi, pentru că îl vei mânia pe bunul Dumnezeu. Tu ştii cât e de greu să suporţi o nedreptate, o observaţie, o mustrare venită din partea cuiva, care îţi răneşte doar orgoliul. Imaginează-ţi ce înseamnă pentru mine să port povara nedreptăţii tale, când tu mă dai nu numai morţii pământeşti, care e atât de grea, dar mă lipseşti şi de lumina lui Hristos. Mă rog Maicii Domnului să te lumineze şi să-ţi dea putere, înţelepciune şi un pic de dragoste şi milă pentru mine, cel ce sunt trup din trupul tău, suflet din sufletul tău, copilul tău nevinovat. Amin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Bilanțul Zilei naționale de curățenie în Mureș

Voluntari de toate vârstele au curățat sâmbătă, 18 septembrie, zonele cu deșeuri din toată țara. …