Home / BC Mures / BC Mureş, victorie de aur la Cluj

BC Mureş, victorie de aur la Cluj

Distribuie

În etapa a XXIV-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins sâmbătă, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, formaţia locală U Mobitelco cu scorul de 88-81 (20-27, 21-26, 29-13, 18-15).

Partida era una exterm de importantă în vederea ocupării unui loc în primele 4 în clasamentul final al sezonului regulat, locuri ce oferă ocupantei acestora avantajul terenului propriu în primul tur din play-off. Cele două formaţii aveau câte 7 înfrângeri şi victoria mureşenilor le asigură în mare parte cel puţin locul 4, având în vedere şi avantajul întâlnirilor directe în cazul în care cele două încheie la egalitate de puncte. Clujenii au început mai bine partida şi au avut 13-5 înainte de jumătatea primului sfert. Avantajul s-a păstrat până la prima pauză şi echipa mureşeană nu mai prezenta aceeaşi apărare agresivă di jocul cu Energia Rovinari şi adversara reuşea mai mult de jumătate din punctele primite de mureşeni în etapa precedentă încă din primul sfert. Situaţia s-a repetat în cel de-al doulea act şi la pauză clujenii au intrat cu 12 puncte avantaj, după ce acesta a oscilat între 4 şi 14 puncte.

Răsturnare spectaculoasă după pauză

La reluare, după aproape un minut şi jumătate, primul coş a fost o reuşită de trei puncte a lui Jelenic şi mureşenii au dat gazdelor primul avertisment. Apărarea a început să funcţioneze din nou şi după aproape trei minute Jucan a trimis şi el în coş din afara semicercului. Silvăşan a replicat, dar mureşenii au reuşit să egaleze la jumătatea sfertului cu o nouă „treiţă”, a lui Ivanovic de această dată, urmat de un coş al lui Martinic. Până la ultima pauză, BC Mureş a reuşit să se menţină la conducere aproape în permanenţă, clujenii reuşind o singură dată să le mai ia faţa, la 60-58.

În ultimul act, clujenii au reuşit să egaleze la 74, dar „tigri” au trecut imediat din nou în avantaj. Peciukas a reuşit să mărească diferenţa la 10 puncte şi până la final echipa lui Sekulovic a gestionat foarte bine avantajul, a dominat net la capitolul reuşitelor de trei puncte (8-4) şi a obţinut una dintre cele mai importante victorii din acest final al sezonului regulat. BC Mureş se menţine pe locul 4, la un punct de CSM Oradea şi CSU Atlassib. Pentru ei urmează două ultime partide pe teren propriu. Sâmbăta viitoare, mureşenii întâlnesc echipa din Sibiu şi vor încheia sezonul regulat cu un meci uşor, cel cu Timba Timişoara.

În partida de sâmbătă au înscris:

U Mobitelco: Hargrove 22, Silvăşan 19 (2×3), Cuic 12 (1), Kuburovic 9 (1), Baciu 8, Sparks 4, Lalovic 4, Medvedj 3.

BC Mureş: Ivanovic 22 (2), Martinic 19 (1), Jelenic 15 (3), Peciukas 14, Mladenovic 8, Jucan 8 (2), Brown 2. Au mai jucat Lupusavei şi Jakab.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.