Home / Administratie / FOTO: Conducere nouă la Administraţia Bazinală de Ape Mureş

FOTO: Conducere nouă la Administraţia Bazinală de Ape Mureş

Distribuie

Sediul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş a găzduit vineri, 21 martie, şedinţa Comitetului de Bazin Mureş, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, aniversată în fiecare an în data de 22 martie. Şedinţa a fost condusă de prefectul Corneliu Grosu, preşedintele Comitetului de Bazin Mureş, şi a avut o ordine de zi din care amintim temele „Probleme importante de gospodărirea apelor” (ing. Florin Moldovan – ABA Mureş), „Prezentarea realizării programului de investiţii bazinal pe anul 2013 şi propunerea de program de investiţii bazinal pe anul 2014” (ing. Ioan Popa – ABA Mureş), „Prezentarea raportului de activitate al Comitetului de Bazin pe anul 2013 şi programul de activitate pe anul 2014” (ing. Simon Emese – secretariatul tehnic al Comitetului de Bazin Mureş), „Stadiul implementării proiectelor cu finanţare europeană în bazinul hidrografic Mureş” (ing. Stela Moldovan – ABA Mureş) şi „Studiu de caz privind valorificarea energetică a nămolului la Staţia de epurare Târgu-Mureş” (Bauer Csaba – SC Compania Aquaserv SA). David Csaba, directorul interimar al ABA Mureş până luni, 24 martie, când funcţia de director va fi preluată de Mihail Blaga, ne-a oferit câteva detalii despre Ziua Mondială a Apei din acest 2014, an în care motto-ul aniversării este „Apă şi energie”.

Reporter: Care sunt principalele probleme discutate la şedinţa Comitetului de Bazin Mureş?
David Csaba: Principalele probleme se referă la calitatea şi cantitatea apei, plus lucrările de apărare împotriva inundaţiilor. Noi avem cele trei teme principale în activitatea noastră, cu foarte multe derivaţii, dar important este să putem menţine calitatea apelor noastre, cantitativ să putem să gestionăm situaţiile de urgenţă şi prin investiţii să ajutăm populaţia să nu fie expusă riscului de inundaţii.

Rep.: Cum este marcată Ziua Mondială a Apei la Târgu-Mureş?
D.C.: La Târgu-Mureş avem un obicei, şi anume să colaborăm foarte bine cu instituţiile de învăţământ primare şi liceale. Vineri, la sediul SGA de la Baraj de la Weekend au loc activităţi inclusiv cu preşcolari, concurs de desene şi expoziţie despre activitataea noastră. Concomitent cu aceste activităţi se face şi igienizarea malurilor pentru a înţelege şi generaţiile viitoare că totuşi curăţenia apelor depinde şi de ei.

Rep.: Ce semnificaţie are motto-ul din anul acesta, „Apă şi energie”?
D.C.: Trebuie să găsim echilibrul între funcţia energetică a apei şi celalte funcţii. După cum se ştie, România are un target până în 2020, de a atinge minimum 24% producere de energie din resurse regenerabile. La ora actuală, dacă luăm în considerare hidrocentralele care sunt sub 10 megawaţi suntem pe la 6,7% din acest punct de vedere. Părerea mea este un pic altfel deoarece eu aş include în categoria surselor de energie regenerabilă şi hidrocentralele mari. Dacă am adăuga şi acestea, noi suntem undeva la 22%, deci eu cred că pentru România nu e o problemă să atingă targetul de 24%. O altă mică paranteză, eu întotdeauna am considerat că e mult mai bine să facem centrale mari care produc mult mai puţin efect dăunător pentru mediu decât hidrocentralele. Sper să fiu auzit şi pe acestă cale.

Rep.: Ce funcţie deţineţi acum?
D.C.: Sunt director interimar până luni (24 martie – n.r.), când o să revin în funcţia de director tehnic exploatare – întreţinere, care e meseria mea şi o fac cu mult drag. Tot de luni, funcţia de director al instituţiei va fi ocupată de domnul Mihail Blaga.

[zizigallery id=1139]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

0 comentarii

  1. NICIO conducere noua , practic se continua experimentele politice la conducerea acestei institutii(nu e singura). Nimic serios privind viitorul companiei,directorul se inlocuieste la fiecare guvern nou. Cum poti justifica „calitatea” noilor directori care dupa debarcare asteapta intrarea in tribunale ? Cum va putea , de ex un inginer electronist sa „conduca” apele spre Dunare ? Cum va aviza lucraile de amenajari ? Va confunda debitele apelor cu decibeli ? Din pacate aici nu mai e vorba nici macar de politica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.