Home / Cultură / “Micii actori”, ciripit şi talent la “Ariel”

“Micii actori”, ciripit şi talent la “Ariel”

Distribuie

Ceata lui Piţigoi, costumată strategic în furnicuţe, iepuraşi, hornari, dar şi prinţese, a dat năvală joi, 20 martie, la Teatrul “Ariel” din Târgu-Mureş, umplând sala de ciripit. Invazia prichindeilor a fost provocată de organizarea, de către Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată”, a concursului de teatru pentru preşcolari “Micii actori”. Concursul, aflat la a III-a ediţie, a ocazionat o intensă concurenţă între grădiniţele din judeţ, la această etapă calificându-se şase trupe de copii. Data de 20 martie nu a fost aleasă întâmplător, în această zi sărbătorindu-se Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret.

Scenete elaborate, haz garantat

Iniţial, concursul a fost conceput ca un concurs municipal, dar după trei ani, datorită calităţii acestuia, proiectul a fost inclus în proiectul naţional “Curcubeul schimbării”. “Proiectul vizează dezvoltarea abilităţilor de interacţiune cu copiii de aceeaşi vârstă, şi desigur cu adulţii, dar la fel de important, le dezvoltă şi stăpânirea emoţiilor”, a explicat Aura Cristina Rusu, directoarea Grădiniţei “Dumbrava Minunată”.
Alături de grădiniţa organizatoare, au participat şi copiii de la Grădiniţa “Licurici” cu piesa “Măgăruşul încăpăţânat” de Vladimir Colin, Grădiniţa Particulară “Omega” a interpretat fabula  “Greierele şi furnica”. Copiii de la “Paradisul Copilăriei” au dramatizat basmul “Capra neastâmpărată”, cei de la Grădiniţa nr. 15 au prezentat “Chiriţa în Provincie” de Vasile Alecsandri, iar organizatorii au prezentat sceneta intitulată “Familia Ronţăilă”. Trupele au fost introduse în scenă de către educatoarele grădiniţei organizatoare, Flavia Moldovan şi Alina Ceuşan, într-o manieră care făcea greu de crezut că acestea nu îşi câştigă pâinea pe scenă. Desigur, nu doar prezentatoarele-educatoare s-au remarcat, întreg spectacolul-concurs fiind de cea mai înaltă calitate. Copiii au dat dovadă de un real talent actoricesc, replicile lor stârnind hohote de râs în rândurile publicului care a umplut sala.

Câştigătoarea acestei ediţii, trupa de la “Dumbrava Minunată”

Privit la firul ierbii, învăţământul românesc arată (şi sună ) foarte bine. Învăţământul preprimar nu oferă doar un spaţiu de supraveghere şi joacă, aparentul haos al “cetei de vrăbiuţe” este unul bine şi cu suflet organizat. Aici se clădeşte în fapt temelia dragostei faţă de sistemul de educaţie a copiilor, temelie care, dacă este solidă, are şanse de supravieţuire şi pe viitor. “Pregătirea acestor scenete a durat luni de zile”, a precizat directoarea, uşor de înţeles de către oricine a avut copii mici.
Toate scenetele au avut ceva deosebit şi un farmec aparte, şi ar fi foarte greu să evidenţiez una dintre ele. Această ediţie a concursului a fost câştigată de către trupa grădiniţei organizatoare, “Dumbrava minunată”, urmată de trupele grădiniţelor nr. 15 şi “Paradisul Copilăriei”, ambele obţinând premiul II, iar premiul cuvenit locului III a fost împărţit de către trupele grădiniţelor “Licurici” şi “Omega”.

Edith VEREŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.