Home / Cultură / Oaspeţi din Basarabia Română la Biblioteca Judeţeană Mureş

Oaspeţi din Basarabia Română la Biblioteca Judeţeană Mureş

Distribuie

Consiliul Judeţean Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş organizează marţi, 25 martie, de la orele 17:00, la Centrul American Corner o întâlnire cu unul dintre cei mai activi istorici ai momentului – conferenţiar universitar doctor Valentina Ursu. În fiecare an, în preajma zilei de 27 martie, Biblioteca Judeţeană Mureş organizează o întâlnire cu invitaţi din Republica Moldova, oaspetele acestui an fiind conf. univ. dr. Valentina Ursu, şefa Catedrei de Etnologie şi Geografie, Facultatea de Istorie şi Geografie, Universitatea Pedagogică de Stat „IonCreangă” din Chişinău. Vizita va prilejui lansarea  volumului „Politica culturală în RSS Moldovenească. 1944 – 1956”, şi  conferinţa cu tema „Reminiscenţele culturii sovietice în societatea contemporană din Republica Moldova.”

Legătura vie cu „ţara de peste Prut”

„Pentru a rememora evenimentele petrecute în 1918 şi pentru a păstra vie legătura cu „ţara de peste Prut”, Biblioteca Judeţeană Mureş a instituit – cu mult timp în urmă – o frumoasă tradiţie,  aceea de a marca ziua de 27 martie prin prezenţa la Tîrgu Mureş a unui reprezentant al elitei intelectuale moldovene, un purtător de cuvânt al generaţiei active azi în domenii diverse de activitate”, a precizat Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

Carte despre politica  culturală din Republica Moldova

Valentina Ursu este doctor în ştiinţe istorice şi activează în cadrul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, fiind  Şefa Catedrei de Etnologie şi Geografie din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie. Formarea profesională a dobândit-o la Facultatea de Istorie şi Pedagogie a Institutului Pedagogic de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, cu diplomă de absolvire cu menţiune. A urmat apoi studiile doctorale la Catedra de Istorie Universală Contemporană a Universităţii de Stat din Moldova, iar studiile postoctorale la Catedra de Istorie a Românilor, din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă.” „Având temeinice cunoştinţe în domeniul istoriei culturii – atât ca urmare a unei vieţi dedicate studiului, câ şi experienţei de la catedră Valentina Ursu va lansa la Tîrgu Mureş cea mai recentă contribuţie în domeniu, o carte editată sub egida ANTIM (Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova), în care tratează Politica culturală în RSS Moldovenească din perioada  1944-1956. Cartea va fi prezentată publicului târgumureşean de dr. Vasile Dobrescu şi de prof. Nicolae Balint. În cea de a doua parte a întâlnirii, Valentina Ursu va susţine conferinţa cu tema: Reminiscenţele culturii sovietice în societatea contemporană din Republica Moldova”, a precizat Monica Avram.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.