Ziua marelui derby la futsal Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Ziua marelui derby la futsal

 

În etapa a XIX-a a Ligii I de futsal, City’us Târgu-Mureş întâlneşte în Sala Sporturilor marţi, 25 martie, de la ora 18.00 marea rivală la cucerirea titlului de campioană, Autobergamo Fiat Deva.

Echipa antrenorului Kacso Endre se află pe prima poziţie, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât devenii, care au însă un joc mai puţin disputat şi un golaveraj superior cu trei goluri mureşenilor. După acest meci, City’us va sta şi mai are de disputat meciurile din campionat cu United Galaţi, în deplasare şi pe teren propriu cu ocupanta locului 3, FK Odorheiu Secuiesc. Cu ultimele patru titluri de campioană în vitrină, echipa mureşeană se află înaintea finalului de sezon în faţa unei ediţii mult mai echilibrate, în care scorurile fluviu au fost mai rare. Partida cu echipa hunedoreană, chiar dacă nu este una crucială, are o importanţă foarte mare în vederea poziţiei ocupate la finalul sezonului regulat, deoarece prima clasată va avea în permanenţă avantajul terenului propriu în cazul în care se va ajunge în play-off la meciuri decisive.

Meciul revanşelor şi al orgoliilor

Un alt aspect poate fi considerat important, cel al duelului între foştii coechipieri. Majoritatea componenţilor echipei reprezentative a României provin de la cele două echipe şi mulţi dintre aceştia au fost coechipieri în ediţiile trecute, atât la fosta echipă din Deva, desfiinţată ulterior, apoi la Târgu-Mureş. Este de aşteptat aşadar un duel foarte interesant între Cosmin Gherman, Florin Ignat, Mimi Dumitru Stoica, Ioan Al Ioani pe de o parte, Robert Lupu, Vlad Iancu, fraţii Florin şi Marius Matei de cealaltă. La fel s-au petrecut lucrurile şi în întâlnirea din etapa a VIII-a a turului, când cele două au încheiat la egalitate, 7-7, după ce şi la pauză rezultatul era egal, 3-3. La Deva, echipa lui Kacso Endre a condus marea majoritatea timpului în prima repriză şi spre finalul jocului, dar nu a fost nici departe de o înfrângere. Mureşenii au avut 2-0, până la pauză gazdele au egalat, dar devenii au fost salvaţi de două ori de bare în ultimul minut al reprizei. Repriza secundă a fost mai bună pentru gazde, care au condus până în minutul 27, când au fost egalaţi la 5. Au urmat minutele de final demne de un mare derby. Devenii au preluat din nou conducerea, s-au văzut conduşi în ultimul minut cu 7-6 şi au egalat în ultimele secunde. A fost o remiză care avantaja echipa din Odorheiu Secuiesc, dar cele două nu au mai cedat ulterior puncte şi au amânat jocul pentru prima poziţie pentru această etapă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE