Share

Home / Social / Bicicliştii, interzişi pe trotuare

Bicicliştii, interzişi pe trotuare

Datorită traficului pietonal intens din zona centrală, respectiv Piaţa Trandafirilor şi Piaţa Victoriei, precum şi a manifestărilor ocazionale care se desfăşoară în perimetrul respectiv, Poliţia Locală Târgu-Mureş atrage atenţia participanţilor la trafic cu privire la faptul că potrivit articolului 161, alineatul1, litera c, din regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste special destinate lor.
„Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6 – 8 puncte amendă, sumă cuprinsă între 510 şi 680 lei, însă pentru a evita astfel de situaţii recomandăm ca deplasarea să se facă pe lângă acest tip de vehicule ori pe trasee ocolitoare”, a precizat Valentin Bretfelean, director executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Share

0 comentarii

  1. M-ar interesa cit este amenda sau chiria pentru folosirea trotuarelor de catre autovehicule care circula sau stationeaza pe trotuare sau pur si simplu folosesc trotuarele drept garaj distrugand le astfel un bun public pentru care eu,bietul pieton platesc renovarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident cu cinci răniți în Răstolița

Pompierii de la Punctul de Lucru Deda au intervenit, în această dimineață, la un accident …

Share
Share