Home / Invatamant / Liga Studenţilor, campanie împotriva obezităţii

Liga Studenţilor, campanie împotriva obezităţii

Distribuie

Liga Studenţilor din Târgu-Mureş organizează în perioada 1-4 aprilie, la şcolile din oraş, a doua ediţie a evenimentului „Împreună putem învinge obezitatea” cu scopul de a-i motiva pe elevii claselor I-VIII să înveţe de mici regulile elementare ale alimentaţiei, să conştientizeze pericolul obezităţii, o boală tot mai frecventă în ţara noastră, pentru ca mai apoi să o poată preveni.

Obezitatea, tot mai frecventă în rândul tinerilor

După o primă ediţie de succes, când peste 25 de studenţi s-au implicat în acţiune, evenimentul va continua şi în acest an. Întrucât obezitatea este din ce în ce mai frecventă în rândul tinerilor, ea reprezintă  un factor de risc în apariţia altor boli asociate. De aceea, viitorii medici doresc să tragă un semnal de alarmă. „Evenimentul este organizat sub egida Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş şi se adresează elevilor din clasele I-VIII. Campania a avut loc şi anul trecut şi s-a bucurat de succes, mai ales că s-au implicat în acţiune peste 25 de studenţi. Într-adevăr sunt probleme la copii, vom avea prezentări atât pentru clasele I-IV, cât şi pentru V-VIII, celor mai mici le vom capta atenţia cu ajutorul imaginilor, fructelor şi îi vom motiva prin joculeţe să facă mişcare. Le vom arăta, de asemenea, gravitatea consecinţelor chiar şi asupra personajelor din desenele animate pentru a-i sensibiliza şi mai mult. Pentru elevii claselor V-VIII avem altă abordare. Le vom arăta care sunt factorii de risc în ceea ce priveşte obezitatea, complicaţiile, cum putem să combatem obezitatea. Avem foarte mulţi voluntari care doresc să se implice. În general, copiii cu astfel de probleme se simt marginalizaţi de colegi şi nu au curaj să vorbească. Ei trebuie încurajaţi să facă sport cu ceilalţi copii, să se joace şi să nu existe această discriminare între ei. Ca voluntari vom prezenta măsuri de evitare a alimentaţiei nesănătoase, sedentarismului şi vom informa elevii despre riscurile excesului ponderal şi ale obezităţii, încurajându-i să aleagă un stil de viaţă sănătos”, a precizat Andreea Tudosia, coordonator campanie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sesiune de instruire pe costuri simplificate, a reţelelor de screening, desfăşurată la Târgu Mureş

Distribuie Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, …