Cursuri atractive la Universitatea Cultural-Ştiinţifică Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Cursuri atractive la Universitatea Cultural-Ştiinţifică

Respectându-şi promisiunea de a fi actuali în ceea ce priveşte cerinţele de pe piaţa muncii, Universitatea Cultural-Ştiinţifică din Târgu Mureş doreşte să vină din nou în ajutorul tinerilor care, în urmă cu câţiva ani, nu au avut şansa de a alege meserii atractive şi cu căutare. În acest sens, vor fi iniţiate noi cursuri pentru tinerii adulţi, vizând atât meserii clasice, cum ar fi cea de prelucrător prin aşchiere, dar şi de factură modernă, cum ar fi automatizarea.

“Dorim să ne apropiem de cerinţele de secol XXI”

Universităţi în acest domeniu există, chiar două, în Târgu Mureş. “Nu există în schimb şcoli care să pregătească cadre medii, executanţii care să execute planurile inginerilor”, a precizat Csegzi Sándor, directorul instituţiei. Cunoaşterea tehnologiilor noi presupune un nivel de pregătire superior, dar tot de nivel mediu. “Dorim să ne apropiem de cerinţele reale ale pieţei muncii, în secolul XXI, când, pe lângă cultura generală, trebuie să avem şi cunoştinţe mai aprofundate în anumite domenii, fie ele clasice, dar şi completate cu cunoştinţele în automatizări şi robotică”, consideră Csegzi Sandor, ducând aceste meserii la un nivel superior, şi dând competivitate celor care posedă aceste cunoştinţe. Directorul Csegzi Sandor acordă o mare importanţă recuperării acelor tineri care nu au avut şanse în trecut, sau care au trebuit să îşi întrerupă studiile la un anumit nivel. “Poate fi vorba inclusiv de tineri absolvenţi de opt clase, care dintr-un motiv sau altul şi-au întrerupt studiile, dar au ieşit pe piaţa muncii, acumulând o serie de cunoştinţe”, spune Csegzi Sandor, dorind să acorde acestora o nouă şansă. Lista meseriilor care pot fi însuşite la Universitatea Cultural-Ştiinţifică este lungă, acestea fiind doar cele mai noi pentru care Instituţia a dobândit acreditare în ultima perioadă. “Avem relaţii strânse cu câteva din societăţile comerciale din oraş, această cerinţă a pieţei rezultă din aceste contacte”, oferindu-se chiar locuri de muncă în domeniile vizate pentru cei care dovedesc competenţe reale şi interes real. “Partea practică a pregătirii se va desfăşura chiar la aceste societăţi, cursanţii având şansa de a învăţa chiar acele tehnologii cu care se va lucra efectiv”, a precizat directorul Universităţii.

“De la pasiune la meserie”

Profesorul Radu Crişan este un exemplu strălucit pentru ilustrarea lozincii Universităţii, “De la pasiune la meserie”. Profesorul Radu Crişan, inginer de automatizări care a prins gustul circuitelor încă din perioada gimnaziului,  va fi cel care va asigura suportul teoretic al cursurilor, acestea fiind formate din 40% teorie, şi 60% practică. “Automatizările reprezintă o parte covârşitoare a tot ce cunoaştem tehnică modernă, aplicându-se în domenii foarte vaste, începând de la simple reglaje de temperatură şi până la controlul diverselor procese industriale”, e explicat Radu Crişan. În momentul de faţă, pentru a nu se produce dezechilibre pe piaţa muncii, din cauza lipsei de personal intermediar, aceste sarcini sunt suplinite de ingineri. “De aici provine ideea de a pregăti tehnicieni, aceştia putând pe viitor să execute montajul unui sistem de automatizare după un plan, după o schemă”, a completat inginerul. “O nouă pasiune care va putea fi aprofundată în cadrul cursurilor noastre va fi cea de automodelism profesional, vom construi chiar şi roboţi de diferite dimensiuni comandaţi prin diferite modalităţi, dar vom construi chiar şi un quadricopter, ca să modelăm şi în aer”, a adăugat Csegzi Sandor, dorind în fapt să facă un club al pasionaţilor de robotică, la care pot participa toţi tinerii în căutare de noi pasiuni, dar şi părinţii acestora.
Plăcute surprize şi oportunităţi profesionale se află în pregătire şi pentru reprezentantele sexului frumos, dar oferta educaţională completă a Universităţii Cultural-Ştiinţifice va putea fi studiată în perioada 28-30 martie, la Târgul Educaţional Mureş, în incinta Promenada Mall, sectorul C. Reprezentanţii Universităţii promit o experienţă notabilă, şi noi surprize la faţa locului.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE