Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

30 600 LOCURI VACANTE ÎN 2013
SB: Cifra este în creştere faţă de anul precedent
*Cifra locurilor de muncă vacante a ajuns în 2013 la 30 600. Ca şi în anul precedent, puţin peste 30% din numărul total al locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria prelucrătoare (9.600). Sectorul bugetar a însumat 32% din totalul locurilor de muncă vacante, cele mai multe regăsindu-se în administraţia publică (4.800), urmată de sănătate şi asistenţă socială (3.500), respectiv învăţământ (1.500).

DEBUT CU STÂNGUL ÎN PROGRAMUL „PRIMA CASĂ”
SB: În primele 2 luni băncile nu au acordat niciun credit
*Programul Prima Casă pentru IMM-uri a pornit cu stângul! La două luni de la lansare nu s-a acordat niciun credit. Explicaţia băncilor ar fi că se află în faza de elaborare a procedurilor interne sau de analiză a cererilor de credite. Garanţiile de stat pentru program, 2 miliarde de lei, au fost acordate băncilor la sfârşitul lunii ianuarie. Deşi s-au semnat convenţii cu 18 bănci, în acest moment instituţiile se află în faza de elaborare a normelor şi procedurilor interne de creditare sau în faza de analiză a solicitărilor de credite, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Programul a fost anunţat din luna decembrie 2013, iar băncile au avut posibilitatea să depună ofertele până la sfârşitul lunii ianuarie. Anul acesta, 6 000 de IMM-uri pot obţine credite la dobânzi de aproape 5,5 la sută, adică sub costul finanţărilor standard acordate de bănci. Valoarea maximă a unui credit este de 5 milioane de lei şi poate fi acordat pe maximum doi ani.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecte cu și pentru tineri din comunitate, la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

La Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”, Reghin, datorită Asociației „Euro-Centrum” și unor profesori și elevi sufletiști, …

Share
Share