Home / Administratie / Serviciul Român de Informaţii, la ceas aniversar

Serviciul Român de Informaţii, la ceas aniversar

Distribuie

În urmă cu douăzeci și patru de ani, la data de 26 martie 1990, s-a înființat una dintre instituțiile fundamentale ale statului român – Serviciul Român de Informații (SRI).

SRI are ca atribuțiune fundamentală asigurarea securității naționale a României. Acest fapt presupune protejarea stării de legalitate, de echilibru și de stabilitate socială, economică și politică necesară existenței și dezvoltării statului național român, suveran, unitar, independent și indivizibil, menținerii ordinii de drept, precum și a climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, potrivit principiilor și normelor democratice statornicite prin Constituție.

Menit să reprezinte un element de stabilitate în perioada marcată de schimbări fundamentale, pe plan național și internațional a anului 1990, Serviciul Român de Informații și-a dovedit de la bun început utilitatea. Totodată, prin profesionalismul probat de angajații săi a confirmat că poate asigura securitatea națională și poate contribui la statutul României de exportator de securitate. SRI a dat dovada maturității sale în mod organizatoric și securitatea desfășurării unui important eveniment diplomatico-militar – Summit-ul NATO de la București din perioada 2-4 aprilie 2008.

De altfel, nivelul prestației Serviciului Român de informații continuă să fie extrem de bine apreciat de partenerii din instituțiile euro-atlantice, precum FBI și MI6, care au confirmat compatibilizarea activității SRI cu cea structurilor similare aliate.

În prezent, în urma unui proces de reformă instituțională, confirmat și printr-o operațiune de rebranding instituțional, Serviciul Român de Informații dovedește modernitate, flexibilitate și adaptabilitate, fiind pregătit să prevină și să combată o gamă variată de amenințări la adresa securității naționale, aflate într-o dinamică spectaculoasă.

Prin intermediul structurii sale specializate, Brigada Antiteroristă, Serviciul Român de Informații luptă împotriva terorismului – acest flagel mondial care continuă să provoace atâtea victime, punând populația României la adăpost de pericole.

Ca urmare a calității prestației sale instituționale, Serviciul Român de Informații ocupă un loc deosebit de onorant în clasamentul instituțiilor statului român apreciate de cetățenii României, stabilit în urma unor recente barometre de opinie. Remarcând faptul că cetățenii au început să conștientizeze la justa valoare importanța celor ale căror eforturi rămân în general anonime, le transmitem și noi, pe această cale, un sincer și călduros ”La Mulţi Ani”!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.