Home / Social / „Open day”, deja tradiţie la „Albinuţa”

„Open day”, deja tradiţie la „Albinuţa”

Distribuie

Grădiniţa „Albinuţa” din Târgu-Mureş a întâmpinat primăvara cum se cuvine prin intermediul programului „Open day”, o modalitate prin care cei curioşi pot vedea şi experimenta, în fiecare joi, între orele 10-12 , realitatea din „stup” prin activităţi şi jocuri educative, ateliere de pictură, teatru, aplicaţii practice, muzicale,  gastronomice şi sportive. Joi, 20 martie, preşcolarii au fost gazdele copiilor veniţi pentru a face cunoştinţă cu spaţiul de joacă şi cu viitorii lor prieteni.

„Open day”, o mică tradiţie la „Albinuţa”

Reprezentanţii Grădiniţei „Albinuţa” spun că programul oferă o mare oportunitate viitorilor preşcolari pentru a se dezvolta într-o grădiniţă foarte bine dotată, cu personal didactic foarte bine pregătit, oferind şi o altă perspectivă comunităţii. La ultima întâlnire, preşcolarii i-au întâmpinat pe viitorii lor colegi şi le-au făcut cunoştinţă cu spaţiul de joacă. „Copiii din grupa mică română „Abinuţele”, îndrumaţi de educatoarele Rodica Ciobanu şi Otilia Palotas, dar şi grupa mijlocie maghiară ,,Iepuraşii”,  îndrumaţi de educatoarele Adorjani Emoke, Schaffer Erzsebet şi Benedekfi-Balint Monika au fost gazdele copiilor veniţi pentru a face cunoştinţă cu spaţiul de joacă şi cu viitorii lor prieteni de joacă. Activităţile s-au desfăşurat în sala de grupă sub îndrumarea educatoarelor. Acestea au constat în experimentare, explorare şi joc. Ghid de bune practici pentru educaţia timpurie a copiilor de la 3 la 6-7 ani spune că printre mijloacele folosite în activitatea cu copilul, jucăria ocupă un loc important, ea fiind necesară pentru a face acţiunile copiilor reale: „şoferul” are nevoie de un „automobil”, „aviatorul” de un „avion”. Toate acestea sunt legate de o particularitate psihologică interesantă, şi anume aceea ca trăirile celor antrenaţi în joc sunt întotdeauna adevărate, sincere, acţiunile lor sunt reale. Menirea fundamentală a jucăriei este aceea de a oferi copilului posibilitatea să acţioneze, exprimându-şi ideile şi sentimentele. Jucăriile reuşite îl stimulează pe copil să gândească, ridică în faţa lui diferite probleme şi acest fapt contribuie la dezvoltarea proceselor cognitive. Copiii, folosindu-se de cunoştinţele anterioare, tind în acelaşi timp să obţină informaţii suplimentare, aşa se nasc nenumăratele întrebări ale căror răspunsuri copiii le rezolvă prin explorare, care se realizează prin încercare şi eroare, dar şi implicarea tuturor simţurilor”, au transmis reprezentanţii Grădiniţei.


De asemenea, verificati

Spargere într-un local din Crăiești

Distribuie Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Breaza au identificat un tânăr în vârstă de 23 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.