Recalcularea pensiilor, salutată de deputatul Buicu Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Recalcularea pensiilor, salutată de deputatul Buicu

Deputatul PSD Florin Buicu a salutat finalizarea de către Guvernul Ponta a recalculării pensiilor pentru cetăţenii pensionaţi începând cu ianuarie 2011, cu ocazia declaraţiei politice “Guvernul Ponta se ţine de cuvânt!”, lecturată marţi, 25 martie, în plenul Camerei Deputaţilor.

“Guvernul Ponta încearcă să repare toate nedreptăţile”

Potrivit deputatului social-democrat, Guvernul Ponta a făcut dreptate pentru pensionarii “batjocoriţi, furaţi şi persecutaţi” de guvernarea anterioară. “După o guvernare care i-a batjocorit, i-a furat şi i-a persecutat – cea a PDL – Guvernul Ponta încearcă să repare toate nedreptăţile şi să ofere sprijin pentru pensionari, să aibă o viaţă decentă. Indicele de corecţie compensează, pentru cei care au ieşit la pensie începând cu data de 1 ianuarie 2011, perioada mai lungă a stagiului de cotizare. El nu a fost aplicat deloc de guvernarea Boc, creând astfel nedreptăţi în sistem”, a arătat Florin Buicu.

Peste 230.000 de beneficiari

Totodată, deputatul PSD de Mureş a subliniat că “aplicarea acestui indice de corecţie a fost necesară pentru a repara nedreptăţile guvernării Boc”, prin neaplicarea Legii 263/2010, privind valoarea punctului de pensie şi a indicelui de corecţie. “Creşterea medie pentru această categorie de pensionari este de 63 lei/pensie. Până la sfârşitul lunii martie, 233.707 pensionari vor primi diferenţele pe pensie aferente perioadei 7 noiembrie 2013 – 1 ianuarie 2014”, a conchis Florin Buicu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE