Târgul Educaţional Mureş, eveniment devenit tradiţie Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Târgul Educaţional Mureş, eveniment devenit tradiţie

Transilvania Grup Business (cotidianul “Zi de Zi”), Promenada Mall, Malyo Company, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Primăria Târgu Mureş  şi Radio Zu, organizează, în perioada 28-30 martie, a IV-a ediţie a Târgului Educaţional Mureş& Târgul de Carte Transilvania. Important eveniment al învăţământului mureşean, acesta reuneşte oferta educaţională a municipiului, un mare număr de unităţi de învăţământ fiind reprezentate în incinta Târgului, devenit deja o tradiţie. Târgul îşi aşteaptă vizitatorii, elevi şi părinţi, zilnic, între orele 10-22, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi la curent  cu ofertele educaţionale mureşene.

Târgul, contribuţie la creşterea calităţii învăţământului

Evenimentul a fost salutat de Ştefan Someşan, inspector şcolar general, care a felicitat organizatorii pentru organizarea acestei acţiuni de bun augur, şi de un real ajutor pentru elevii mureşeni. O scurtă cuvântare a ţinut şi Claudiu Maior, consilier local şi consilier personal al primarului Dorin Florea, care, în numele propriu, dar şi din partea primarului, a considerat că acest târg nu face decât să contribuie la creşterea calităţii învăţământului mureşean. Profesor conferenţiar universitar, doctor Nicolae Neagu, din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, a vorbit despre acreditările aflate în derulare, fiind vorba, printre altele, de medicina dentară în limba engleză. “Avem un stand frumos, avem pliante interesante, însă impresia cea mai bună se poate face prin contact direct. Vă invităm să vizitaţi frumosul complex al UMF Târgu Mureş, perioada 7-11 aprilie fiind dedicată Zilelor Porţilor Deschise, şi sunt convins că luând contact cu tot ce oferă UMF, mulţi elevi vor opta să-şi îndrepte paşii spre Universitatea noastră”, a arătat profesorul Neagu. “Din acest an universitar, respectiv 2014-2015, admiterea pe traseul biologie, a suferit transformări radicale. Am preluat un manual care provine din străinătate, este tradus în limbile română şi maghiară, iar potenţialii noştri studenţi vor avea la dispoziţie un excelent manual de biologie”, a încheiat profesorul, urând tuturor success în continuare.

Scopul Târgului, de a oferi alternative educaţionale

Universitatea “Petru Maior” a fost reprezentată la deschiderea festivă de profesor universitar doctor Călin ştefănescu, rectorul Universităţii, precum şi de profesor universitar doctor Cornel Sigmirean, preşedintele Senatului, care au arătat importanţa manifestării şi au invitat pe cei prezenţi să viziteze standul acesteia. Conferenţiar universitar doctor Doina David, secretarul ştiinţific al Universităţii “Dimitrie Cantemir”, a arătat că participarea Universităţii a devenit deja o tradiţie, subliniind că scopul acestei manifestări este de a oferi alternative educaţionale. “Suntem o Universitate tânără, dar sperăm să contribuim şi noi cu succes la acestea. Oferta noastră este deja cunoscută, şi ne străduim să oferim o educaţie de calitate”, a arătat Doina David. Directorul Universităţii Cultural-Ştiinţifice, Csegzi Sándor, a introdus instituţia pe care o reprezintă. “Noi credem că eşti fericit dacă îţi place ce faci. Încercăm să venim în întâmpinarea tinerilor cu cursuri atractive, în colaborare cu universităţile tehnice din oraş”, a arătat Csegzi, care a subliniat, în continuare, data de 29 martie, ca fiind cea în care se sărbătoreşte Ora Pământului, şi a cerut celor prezenţi să dovedească şi în acest mod că reprezintă o societate civilizată. În continuare, directorul departamentului de inginerie mecanică al Universităţii “Sapientia”, Forgo Zoltán, a subliniat importanţa colaborării dintre Universitate şi Cetate. “Vă invit să aflaţi mai multe amănunte de la standul nostru, unde puteţi chiar încerca un electromobil construit de studenţii noştri”, a încheiat Forgo. O scurtă prezentare a ţinut şi profesor Cruciţa Vodă, din partea Şcolii Postliceale “Dimitrie Cantemir”, care a arătat că absolvenţii acestei instituţii nu au probleme la ieşirea pe piaţa muncii.

Orientarea şcolară, funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii

Monica Filpişan, coordonatorul departamentului de recrutare şi dezvoltare al SC Azomureş SA, a salutat această manifestare, al cărei obiectiv real este pregătirea tinerilor. ”Este important să ne orientăm în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii, şi să fim deschişi la oportunităţile oferite de liceele tehnologice, şi să reţineţi că Azomureş vă aşteaptă cu braţele deschise la absolvirea şcolii pentru a construi o carieră într-o companie care este în plină ascensiune”, a precizat Filpişan. Manifestarea a fost salutată de toţi participanţii, din partea Promenada Mall luând cuvântul managerul Lavinia Truţă. Deschiderea festivă a fost destinsă de un reuşit moment coregrafic oferit de componentele echipei de gimnastică ritmică a Liceului cu Program Sportiv “Szasz Adalbert”, Diana Paşca, Denisa Dămian, Jakab Aniko, Sandor Kriszta şi Illyes Barbara, pregătite de profesor Mihaela Şandor. Tăierea festivă a panglicii, de către inspectorul şcolar general Ştefan Someşan, şi a directorului Promenada Mall, Lavinia Truţă, a dat semnalul de început al manifestării.

Edith VEREŞ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE