Home / Invatamant / Colegiile mureşene, reuşite de excepţie

Colegiile mureşene, reuşite de excepţie

Distribuie

Renumitele colegii mureşene au constituit dintotdeauna ţinta celor mai buni elevi, si punctul de pornire al multor cariere de vârf. Prezenţa la Târgul Educaţional a acestora a fost remarcabilă prin eleganţa prezentării şi prezenţa câtorva dintre elevii care le fac cinste.

Colegiul Naţional „Unirea”, colaborări de prestigiu

Colegiul se remarcă prin calitatea învăţământului, calitate asigurată de un corp profesoral înalt pregătit. Absolvenţii Colegiului s-au orientat către cele mai prestigioase Universităţi din ţară şi din străinătate, mândrindu-se cu reuşite de excepţie. Colegiul desfăşoară un mare număr de parteneriate cu şcoli din afara ţării, cum ar fi Pocklington School din Marea Britanie, Institutul “A. De Viti De Marco” din Casarano, Italia, Gimnaziul “Zrinyi Miklos” din Zalaegerszeg, Ungaria, precum şi Liceul Saint-Joseph, din Bressuire, Franţa. Elevii Colegiului se remarcă şi prin participarea la un mare număr de programe de voluntariat, cum ar fi Crucea Roşie, Salvaţi Copiii, Let’s Do It, Romania, sau Alpha Transilvană. În ultimii 10 ani, Colegiul se mândreşte cu 20 de premii la Concursuri Internaţionale, 551 de participanţi la Olimpiade şi Concursuri Naţionale, 532 de premii şi 199 de menţiuni.

Colegiul “Al. Papiu Ilarian”

Colegiul se mândreşte cu o bogată istorie, reprezentând atât tradiţia cât şi modernitatea. Se pot mândri cu rezultate deosebite, având 436 de participări la olimpiade şi concursuri judeţene şi naţionale, de la care elevii s-au întors cu 398 de premii. Oferta educaţională cuprinde specializările de matematică-informatică bilingv engleză, matematică informatică intensiv informatică, ştiinţe ale naturii intensiv engleză, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale intensiv engleză, ştiinţe sociale şi ştiinţe sociale secţia germană. Dintre tradiţiile respectate an de an se pot aminti Zilele Colegiului, concursuri interjudeţene de matematică şi de programare, Zilele Francofoniei, Festivalul de teatru “Shakespeare”, dar şi acţiuni de voluntariat diverse.

Colegiul Economic “Transilvania”

Colegiul oferă, pe lângă clasele tradiţionale deja, şi posibilitatea frecventării învăţământului profesional cu durata de 3 ani, în domeniile turism şi alimentaţie, iar în domeniul alimentaţie oferă calificarea profesională de ospătar(chelner) şi vânzător în unităţi de alimentaţie. “Existenţa unui mare număr de unităţi de alimentaţie publică impun necesitatea pregătirii unei viitoare forţe de muncă calificate în acest domeniu”, consideră directorul adjunct al Colegiului, Sorina Bălan. Colaborează cu parteneri locali de top, cum ar fi Hotel President şi Concordia. Colegiul se mândreşte şi cu un corp profesoral dedicat. “Dorim să menţionăm că elevii care vor frecventa cursurile învăţământului profesional de 3 ani, primesc garantat o bursă de 200 de lei pe lună. Un alt aspect demn de menţionat este că avem în permanenţă solicitări din Italia şi Germania, pentru a trimite elevi pentru a-şi efectua practica, fiind desigur şi plătiţi pentru asta”, a adăugat profesoara Cosmina Blaga, profesor alimentaţie publică.
Edith VEREŞ

[zizigallery id=1150]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Asociaţia „Milites Marisensis”, antrenamente de luptă și formații de marș

Distribuie Studenți, masteranzi și cadre didactice la programul de studii Istorie, Facultatea de Științe și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.