Home / Invatamant / “Curcubeul schimbării” la „Dumbrava minunată”

“Curcubeul schimbării” la „Dumbrava minunată”

În perioada 1 – 22 martie 2014, la Grădinița cu Program Prelungit “Dumbrava minunată” din Târgu-Mureș, s-a desfășurat cursul de formare profesională a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar care fac parte din echipa de implementare a Programului educaţional de promovare a educaţiei pentru schimbare la preşcolari „Curcubeul schimbării”.

Proiectul național inițiat de Ministerul Educației Naționale și derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureş este un program de promovare a educaţiei pentru schimbare şi are ca scop promovarea principiilor educaţiei pentru schimbare în şi prin instituţiile de învăţământ preşcolar precum şi împărtăşirea la nivel naţional a experienţelor pozitive din acest domeniu.

Obiectivele proiectului vizează promovarea principiilor educaţiei pentru schimbare, precum şi formarea şi creşterea responsabilităţii copiilor preşcolari şi a educatoarelor faţă de problemele lumii contemporane.Programului educaţional de promovare a educaţiei pentru schimbare la preşcolari „Curcubeul schimbării” a debutat în 15 octombrie 2013 şi se va finaliza în data de 15 octombrie 2015. La nivelul municipiul Târgu-Mureş sunt implicate 6 grădinițe, respectiv 14 grupe cu 336 preşcolari cu vârste cuprinse între 3-6 ani.

Un număr de 42 cadre didactice din grădiniţele cuprinse în proiect au participat în perioada mai sus amintită la cursul de formare, curs susținut de doamnele formator, inspector școlar pentru învățământul preprimar, prof. Irina Trifan, prof. Rizescu Mihaela, prof. Matei Raluca și prof. Pușcașu Camelia.

Programul de formare a avut drept scop conştientizarea rolului pe care îl ocupă educatoarele în formarea şi dezvoltarea copiilor, în formarea la preşcolari a unor norme de comportament care încurajează o relaţionare socială pozitivă, stimularea imaginaţiei, exersarea exprimării şi a creativităţii, urmărindu-se optimizarea capacităţii copiilor de adaptare continuă la schimbare.

Prof. înv. preprimar Crina ŞĂULEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dorin Florea, împotriva termoscanării elevilor!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a postat miercuri, 20 mai, pe pagina sa de …