Home / Invatamant / Instituţiile de învăţământ superior, prezente la Târgul Educaţional

Instituţiile de învăţământ superior, prezente la Târgul Educaţional

Distribuie

Universităţi, şcoli postliceale, colegii naţionale, licee tehnologice, au avut prilejul de a-şi prezenta ofertele la a IV-a ediţie a Târgului Educaţional Mureş. Indiferent de nivel sau profil, toate au avut ceva inedit, în încercarea de a se diferenţia unele de altele. Evenimentul a fost organizat de Transilvania Business, în parteneriat cu Promenada Mall, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş, Malyo Company şi Radio Zu.


Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Universitatea oferă pregătire la nivel de centru de excelenţă academică, prin misiunea asumată, consacrată şi confirmată de renumele Instituţiei. Pentru anul universitar 2014-2015, Facultatea de Medicină cuprinde mai multe programe de studiu, respectiv medicină, medicină militară, medicină în limba engleză, asistenţă medicală generală, balneofiziologie şi recuperare, nutriţie şi dietetică, precum şi un program de studiu educaţie fizică şi sportivă. Tot în cadrul Universităţii va funcţiona şi un interesant program de studiu de Cosmetică Medicală şi Tehnologia produsului cosmetic, cu durata de 3 ani, pentru acest program data admiterii este 23 iulie. Pentru programele de studiu medicină, Medicină dentară şi Farmacie, Educaţie Fizică şi Sportivă, admiterea va avea loc în 24-25 iulie, iar pentru celelalte programe de studiu acestea se vor ţine în 25 iulie. La concursuri se pot înscrie absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat, şi/sau studenţii care vor să urmeze un al doilea program de studii universitare.


Universitatea Petru Maior

În cadrul Universităţii funcţionează facultatea de inginerie, facultatea de ştiinţe şi litere, precum şi facultatea de ştiinţe economice, juridice şi administrative. Facultatea de inginerie cuprinde domenii ca ingineria mediului, ingineria sistemelor, inginerie energetică, industrială, precum şi inginerie economicp industrială, toate fiind cu durata de 4 ani, cursuri de zi. În oferta Facultăţii de ştiinţe şi litere sunt ştiinţele comunicării, relaţii internaţionale şi europene, limbă şi literatură română şi engleză, dar şi limbi moderne aplicate, program pentru care admiterea cuprinde şi o probă eliminatorie de competenţe lingvistice. Deasemeni, în cadrul facultăţii sunt şi profilul de istorie, informatică şi ştiinţe politice, toate profilurile fiind cu durata de 3 ani. În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice funcţionează profilurile de management, administrarea afacerilor, finanţe, contabilitate şi ştiinţe administrative cu durata de 3 ani, precum şi profilul de drept, cu durata de 4 ani. În cadrul universităţii există şi posibilitatea învăţământului cu frecvenţă redusă, la profilele limbă şi literatură română şi engleză, iar în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice pe specializările de management, contabilitate şi drept.

Universitatea Dimitrie Cantemir

În cadrul Universităţii, funcţionează Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Psihologie şi Facultatea de Geografie. Facultatea de Ştiinţe Economice are două specializări, iar începând cu acest an va funcţiona şi o secţie cu limba de predare engleză. Pe lângă cele 4 facultăţi, există o serie de departamente, cum ar fi departamentul de studii postuniversitare cu o ofertă bogată. Funcţionează deasemeni un Centru de Consiliere, cluburi dedicate ofertelor extracurriculare pentru studenţi. Facultatea se implică şi în activităţi de susţinere a învăţământului preuniversitar. Sunt organizate consfătuiri naţionale ale profesorilor, şi participă activ  în organizarae olimpiadelor şcolare. Oferă scutiri ale taxelor de şcolarizare pentru elevii cu rezultate deosebite, şi desigur, posibilitatea de a aplica la burse, cum ar Erasmus şi Erasmus+.


Universitatea Sapientia

Sapientia este la a doua participare la acest Târg Educaţional. Universitatea are în prezent aproximativ 1000 de studenţi. La standul Universităţii este expus un electromobil realizat de studenţii facultăţii de mecatronică, care poate fi încercat de doritori. “În Universitatea noastră funcţionează 11 profile de bază şi 4 programe de masterat. Din acest an dorim să demarăm un nou profil, de inginer agronom”, a informat Palko Reka, responsabil relaţii publice de la Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste. “Merită menţionat pentru cei interesaţi că tot din toamnă va fi inaugurat noul nostru cămin studenţesc, dotat la standarde europene, cu o capacitate de 240 de locuri”, a încheiat Palko.


Şcoala Postliceală “Dimitrie Cantemir”

Specializările oferite sunt de “asistent medical generalist” şi “asistent medical de farmacie” .Cursurile se predau prin sistem multimedia, folosindu-se metode interactive centrate pe elevi, ele fiind postate pe portalul şcolii. Se asigură accesul permanent la Biblioteca Serafim Duicu, precum şi participarea gratuită la sesiunile şi simpozioanele organizate de Şcoală. Cursanţii beneficiază de acces permanent la Cabinetul de Consiliere, Psihoterapie şi Orientare Profesională. De menţionat că Şcoala acordă burse sociale cursanţilor cu situaţii financiare precare. Există posibilităţi de cazare în căminul studenţesc dotat la standarde europene.

Universitatea Cultural – Ştiinţifică Târgu Mureş

Deşi nu o instituţie de învăţământ superior în accepţiunea clasică, Universitatea Cultural-Ştiinţifică asigură o pregătire de bună calitate pentru adulţi, într-o varietate de meserii. “În acest an avem o ofertă extrem de vastă. Ne axăm pe cursuri noi, care nu au mai fost oferite târgumureşenilor până acum. Avem cursuri de limbi străine într-un fel inedit, pentru cel de limba engleză colaborăm cu un profesor din Marea Britanie, dar avem şi metode de predare inedite. Punem accent pe partea practică, conversaţională, diferenţiat pe nivele de pregătire. Pe partea practică, avem cursuri de robotică şi automatizări, tinerii dovedindu-se foarte interesaţi de acestea”, a relatat Claudia Szanto. “Avem deasemeni oferte pentru societăţi comerciale, de pregătire a angajaţilor, fie pe partea de management, fie pe partea de dezvoltare profesională”, a conchis Szanto, invitând târgumureşenii să viziteze standul deschis la Târgul Educaţional Mureş, precum şi site-ul Universităţii, www.ucstgm.ro, unde se poate găsi întreaga gamă de cursuri. Majoritatea acestor cursuri sunt acreditate, la absolvire oferindu-se diplome recunoscute şi în străinătate.

Edith VEREŞ

[zizigallery id=1149]
 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureș, pe locul IV la numărul de spectatori

Distribuie Echipa de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a terminat sezonul regulat şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.