Home / Cultură / Ambasadorul Japoniei, vizită specială la Târgu-Mureş

Ambasadorul Japoniei, vizită specială la Târgu-Mureş

Distribuie

Aflat în vizită la Târgu-Mureş, Excelenţa Sa Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei în România, a spus că motivul vizitei îl reprezintă concertul aniversar al maestrului Ozaki, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate în calitate de dirijor permanent al Filarmonicii din Târgu-Mureş. Acesta a spus că doreşte ca relaţiile culturale şi economice dintre Japonia şi Târgu-Mureş să se dezvolte, primul pas în direcţie economică fiind deja făcut prin negocierea construirii unei termocentrale în judeţ. „Am fost invitat la concertul aniversar cu ocazia împlinii a 20 de ani activitate a maestrului Ozaki în calitate de dirijor permanent al Filarmonicii din Târgu-Mureş. De mult timp am auzit că oraşul Târgu-Mureş este un oraş frumos şi care are o cultură extrem de bogată şi am avut curiozitatea de a afla mai multe. Este pentru prima dată când mă aflu aici şi aş vrea să spun că ambasadorul României în Japonia este din oraşul dumneavoastră, iar în acest sens vizita aceasta a fost foarte specială pentru mine. Vrem să dezvoltăm relaţiile culturale deja existente şi în ceea ce priveşte relaţiile economice, deja este o companie japoneză în judeţul Mureş şi acum este se află în negociere pentru construirea a unei termocentrale în judeţul dumneavoastră”, a transmis Excelenţa Sa Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei în România

Posibilitatea creării unor noi locuri de muncă

Consilierul Claudiu Maior a transmis că vizita ambasadorului este onorantă, un lucru important discutat la întâlnirea de la Primăria Târgu-Mureş fiind aspectele economice. „Suntem bucuroşi când primim astfel de vizite şi cred că cel mai important lucru este că Târgu-Mureşul nu rămâne un oraş izolat. Încet, încet reuşim să aducem investitori. Dacă promisiunile pe care le-a făcut domnul ambasador rămân valabile şi aşa cum îl cunoaştem cu siguranţă vor rămâne valabile, în scurt timp vom avea discuţii cu societăţi interesate care să vină la Târgu-Mureş şi să creeze locuri de muncă”, a spus consilierul Claudiu Maior.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.